• Εταιρικό Προφίλ
  • Έντυπη Έκδοση
  • Συνδρομή
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία
Παρασκευή, 6 Ιουνίου, 2025
Molonoti News
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
► ΗΜΕΡΑ 90.4FM
Molonoti News
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Οικονομία
  • Πάτρα
    • Πάτρα – Νέα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Ατζέντα
    • Το σχόλιο της Ημέρας
  • Πολιτισμός
  • Επιστήμη
    • Υγεία
    • Τεχνολογία
  • Απόψεις
  • After Hours
    • Lifestyle
No Result
View All Result
molonoti.gr
No Result
View All Result

Ομόφωνα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς

Molonoti από Molonoti
20 Νοεμβρίου 2024
σε Πολιτική
5
0
Ομόφωνα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς
8
SHARES
126
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΝΔ ετέθη εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος ο πρώην πρόεδρός του και πρώην πρωθυπουργός  Αντώνης Σαμαράς. Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιάννη Τραγάκη, με μέλη τους Σταύρο Καλαφάτη, Κώστα Τσιάρα, Θανάση Μπούρα, Θεόδωρο Καράογλου.  Δεν υπήρξαν ενστάσεις, ενώ δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση. Η απόφαση αποστέλλεται στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ και αύριο θα διαβιβαστεί  στον Πρόεδρο της Βουλής.

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας επισφράγισε ουσιαστικά το προαναγγελθέν διαζύγιο ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και το κυβερνών κόμμα. Η απόφαση του πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει εκτός της Νέας Δημοκρατίας τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά, ήρθε μετά από τη συνέντευξη του Μεσσήνιου πολιτικού, στην οποία  ξεπέρασε τα εσκαμμένα με την άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε κατά του πρωθυπουργού αλλά και κυβερνητικών στελεχών.

Ίσως σας ενδιαφέρει:

Πυρά Μαρινάκη για τις υπογραφές των «32»: Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης των Τεμπών

Μανιάτης: Ζητώ κατεπείγουσα συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ΙΜ Σινά

Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Kasselistas υπογράφουν την πρόταση Καρυστιανού για τα Τέμπη-Κατατέθηκε στη Βουλή

Αν και διατυπώθηκαν για πρώτη φορά οι ισχυρισμοί που χρησιμοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός για να διαφοροποιηθεί από τις κυβερνητικές θέσεις στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και πιο συγκεκριμένα στις ελληνοτουρκικές θέσεις, ο τόνος και οι οξείες εκφράσεις που περιείχαν τα λεγόμενά του κ. Σαμαρά δεν άφηναν κανένα περιθώριο στο Μέγαρο Μαξίμου για να επιμείνει στη «γραμμή» για μη σχολιασμό των απόψεων των πρώην πρωθυπουργών.

Μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο της συνέντευξης Σαμαρά στο κυριακάτικο «Βήμα», στο πρωθυπουργικό γραφείο σήμανε συναγερμός και στην έκτακτη σύσκεψη που συγκλήθηκε, κοινή ήταν η πεποίθηση των συμμετεχόντων συνεργατών του κ. Μητσοτάκη ότι δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη η κλιμάκωση της επιθετικής στρατηγικής του πρώην πρωθυπουργού.

Ομοφώνως εκτιμήθηκε ότι η διαγραφή του, τόσο από την κοινοβουλευτική ομάδα, που ανακοινώθηκε άμεσα, όσο και από το κόμμα, που προαναγγέλθηκε για τη Δευτέρα που θα συνέλθει η Επιτροπή Δεοντολογίας, ήταν επιβεβλημένη, καθώς οποιαδήποτε ανοχή στους ανοίκειους χαρακτηρισμούς της συνέντευξης ή χρονοτριβή στην αντίδραση της κυβερνητικής ηγεσίας θα έστελνε λάθος μήνυμα στην κοινωνία και θα υπονόμευε την κυβερνητική σταθερότητα.

Άλλωστε, όπως μετέδιδαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, τα μηνύματα που έφθαναν από στελέχη της ΝΔ, καθώς είχαν αρχίσει να διακινούνταν σε site τα λεγόμενα του κ. Σαμαρά στην επίμαχη συνέντευξη, ήταν «μην τον ανέχεστε άλλον».

«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί μειοδοσίας»

Αναλυτικότερα, επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου υποδείκνυαν τους ακόλουθους έξι λόγους για τους οποίους κατέστη αναπότρεπτη η αποπομπή του κ. Σαμαρά από την κυβερνητική παράταξη:

Πρώτον:⁠ «⁠Ο κ. Σαμαράς επέμεινε στην προσβλητική διαστρέβλωση δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη περί δήθεν “μειοδοσίας”, υιοθετώντας τις μεθόδους “κοπτοραπτικής”, τις οποίες είχε καταγγείλει κατ’ επανάληψη η κυβέρνηση.

Ήδη από τις 7 Οκτωβρίου, άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε τονίσει την πραγματική και μόνη ερμηνεία των δηλώσεων του υπουργού. Επαναλαμβάνοντας την αληθινή διατύπωσή του που ήταν εντελώς διαφορετική: “Εάν είναι να κάνω καλό στον τόπο μου και να καταφέρω χωρίς να ζημιωθεί η πατρίδα μου έστω και κατ΄ ελάχιστο, να προασπίζονται τα συμφέροντά της, ενώ από κάποιους θα χαρακτηρίζομαι ως μειοδότης, τότε ας χαρακτηριστώ”.

Καμία σχέση, λοιπόν, με “μειοδοσίες”. Ωστόσο ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξή του υιοθέτησε τις ύπουλες παρερμηνείες κάποιων κύκλων. Μάλιστα, με προκλητική διάθεση κάλεσε τον πρωθυπουργό “να στείλει σπίτι τους όποιους δηλώνουν ότι στο όνομα της φιλίας και ηρεμίας με την Τουρκία ας χαρακτηρισθούν και μειοδότες”.

Η κυβέρνηση υπερασπίζεται αποδεδειγμένα τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην πράξη. Δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού από κανέναν. Όσο για τα περί “μειοδοσίας”, δεν είναι παρά σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία τελευταία δεν τολμούν να αρθρώσουν ούτε βουλευτές της αντιπολίτευσης».

«Ο προσωπικός φανατισμός γίνεται εθνική μυωπία»

Δεύτερον: ⁠«Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε, επίσης, με ανοίκειο τρόπο τον Πρωθυπουργό και ταυτόχρονα πρόσβαλε και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, λέγοντας ότι οι δύο ηγέτες δήθεν “χαριεντίζονταν” με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα. Όταν όλοι είδαν και ξέρουν ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αφορούσε μία δεκάλεπτη συνομιλία, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στην Βουδαπέστη.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί, άραγε, «χαριεντισμό» το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ένας Τούρκος Πρόεδρος συνομίλησε με τον επίσημο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ένα κράτος, μάλιστα, το οποίο υποτίθεται ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει; Ο προσωπικός φανατισμός γίνεται, κάποτε, και εθνική μυωπία».

«Γιατί έκανε 4 συναντήσεις με τον Ερντογάν;»

Τρίτον: «⁠Ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε ακόμη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι συνομιλούν με την Τουρκία. Ο ίδιος, όμως, ως πρωθυπουργός στο διάστημα 2012-2014 είχε συναντηθεί με τον Ερντογάν 4 φορές. Και επί της δικής του διακυβέρνησης έγιναν 6 κύκλοι διερευνητικών επαφών με την Άγκυρα.

Όλα αυτά, ενώ τότε η Τουρκία υποστήριζε τις ανιστόρητες και παράνομες θέσεις της. Έθετε ζητήματα “γκρίζων ζωνών”. Διατηρούσε τον στρατό Κατοχής στην Κύπρο. Απειλούσε την Ελλάδα με casus belli. Ενώ τα μαχητικά της παραβίαζαν σε καθημερινή βάση τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Κι όμως, ο κ. Σαμαράς συναντούσε τον Ερντογάν…»

«Γιατί ενέπλεξε τον Καραμανλή;»

Τέταρτον: «Ο κ. Σαμαράς στην άκαιρη συζήτηση στην οποία επέμεινε να δώσει συνέχεια γύρω από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ενέπλεξε και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Από το περιβάλλον του τελευταίου, πάντως, δήλωσαν ότι “δεν υπήρξε καμία προσυνεννόηση”.

Η απόφαση για την Προεδρία της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί αποκλειστικά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στον χρόνο που πρέπει, προασπίζοντας το κύρος του θεσμού και το πρόσωπο της Προέδρου».

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται μόνον ως φάρσα»

Πέμπτον: «⁠Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε, εντέλει, την πλήρη διαφωνία του με το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, υιοθετώντας ακραία ψεύδη και διαστρεβλώσεις. Το περιεχόμενο των θέσεών του όπως και το ύφος με το οποίο τις επενδύει είναι εκτός πλαισίου της κυβερνητικής πολιτικής ου έχει τη λαϊκή έγκριση. Αλλά κι εκτός του θεσμικού πλαισίου υπευθυνότητας που προϋποθέτει η θέση ενός πρώην Πρωθυπουργού και πολιτικού αρχηγού. Αυτονοήτως, συνεπώς, τίθεται και ο ίδιος, για δεύτερη φορά, εκτός Ν.Δ.

Όσοι οραματίζονται μία συρρικνωμένη Νέα Δημοκρατία στο μέτρο του 18%, ας αναλογισθούν ότι με τη στρατηγική Μητσοτάκη η ΝΔ κέρδισε τρεις εθνικές εκλογές με ποσοστά της τάξεως του 40%. Κι όσοι ζητούν μία κυβέρνηση αιχμάλωτη συμφερόντων και εσωτερικών συσχετισμών, ας το ξεχάσουν. Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Κι όταν αυτό επιχειρείται, παίρνει τη μορφή της φάρσας».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει χωρίς τον κ. Σαμαρά»

Έκτον: «⁠Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αυτή που ισχυροποίησε τη χώρα μας σε αμυντικό, διπλωματικό, γεωστρατηγικό και οικονομικό επίπεδο. Είναι η κυβέρνηση που ενίσχυσε όσο ποτέ άλλοτε την αμυντική μας δύναμη με την προμήθεια των μαχητικών Rafale, των φρεγατών Belharra και την παραγγελία των F 35, θωράκισε τα σύνορά μας στον Έβρο και στα νησιά, υπέγραψε τον καθορισμό ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία, επεξέτεινε τα 12 μίλια στο Ιόνιο και ισχυροποίησε την Ελλάδα με στρατηγικού χαρακτήρα αμυντικές συνεργασίες, όπως συνέβη με Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Η κυβερνητική πλειοψηφία συνεχίζει σταθερά την πορεία της για την υλοποίηση του προγράμματός της, χωρίς τον κ. Σαμαρά. Για καλύτερους μισθούς και συντάξεις. Ένα αναβαθμισμένο ΕΣΥ. Και ένα κράτος ψηφιακό, στην υπηρεσία του πολίτη. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τη σταθερότητα της πατρίδας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς».

 

Tags: Πολιτική
Share3Tweet2
Molonoti

Molonoti

Προτείνουμε για εσάς:

Πυρά Μαρινάκη για τις υπογραφές των «32»: Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης των Τεμπών

6 Ιουνίου 2025
0
134
Μαρινάκης: Τον ελληνικό λαό εμπαίζουν εκείνοι που παρουσιάζουν ως «αποκάλυψη» κάτι που έχει απαντηθεί πριν από έναν χρόνο στη Βουλή

Την... "ετερόκλητη συμμαχία για τα Τέμπη" στην οποία βουλευτές της Πλεύσης, Λύσης, Νίκης και του Στέφανου Κασσελάκη υπέγραψαν την πρόταση της Μαρίας Καρυστιανού, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος...

ΠερισσότεραDetails

Μανιάτης: Ζητώ κατεπείγουσα συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ΙΜ Σινά

6 Ιουνίου 2025
0
124
Μανιάτης: Ζητώ κατεπείγουσα συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για την ΙΜ Σινά

Ο Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας και Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, κατέθεσε αίτημα για να συζητηθεί η απόφαση του Αιγυπτιακού Δικαστηρίου που θέτει σε κίνδυνο τη...

ΠερισσότεραDetails

Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Kasselistas υπογράφουν την πρόταση Καρυστιανού για τα Τέμπη-Κατατέθηκε στη Βουλή

6 Ιουνίου 2025
0
125
Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, Kasselistas υπογράφουν την πρόταση Καρυστιανού για τα Τέμπη-Κατατέθηκε στη Βουλή

Με 32 υπογραφές κατατέθηκε η πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής της Μαρίας Καρυστιανού για την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, η οποία περιλαμβάνει την κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» για...

ΠερισσότεραDetails

Για ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας της Μονής του Σινά δεσμεύτηκε ο Σίσι

4 Ιουνίου 2025
0
128
Για ανεμπόδιστη συνέχιση της λειτουργίας της Μονής του Σινά δεσμεύτηκε ο Σίσι

Για διατήρηση του status quo του μοναστηριού κάλεσε την αιγυπτιακή πλευρά η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, κατά την σημερινή τους συνάντηση. Για «παραγωγικές...

ΠερισσότεραDetails

Μητσοτάκης: Όσοι αρνούνται την αξιολόγηση, αρνούνται να λογοδοτήσουν

4 Ιουνίου 2025
0
126
Μητσοτάκης: Όσοι αρνούνται την αξιολόγηση, αρνούνται να λογοδοτήσουν

Οι πολίτες, βάσει των αποτελεσμάτων της πρώτης αξιολόγησης του Δημοσίου που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις ψηφιακές υπηρεσίες του δημοσίου και τις...

ΠερισσότεραDetails

Ακούστε Live τον Ημέρα 90.4 FM

90.4FM90.4FM
Listen on myTuner radio!

    Σχετικά Άρθρα

    Παρατείνονται για μία εβδομάδα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανώλης των αιγοπροβάτων

    Παρατείνονται για μία εβδομάδα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανώλης των αιγοπροβάτων

    1 Αυγούστου 2024
    127
    23 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί η κηδεία του Χάσαν Νασράλα-Η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ

    23 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί η κηδεία του Χάσαν Νασράλα-Η ανακοίνωση της Χεζμπολάχ

    3 Φεβρουαρίου 2025
    128
    Εκλογές 2023: Ανάλυση των 8 τελευταίων γκάλοπ

    Εκλογές 2023: Ανάλυση των 8 τελευταίων γκάλοπ

    28 Φεβρουαρίου 2023
    126

    Περισσότερες Κατηγορίες

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία
    Facebook Youtube

    Molonoti.gr

    Ανδρέας Χριστόπουλος

    Εκδότης

    ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

    • After Hours
    • Lifestyle
    • Top-News
    • Αθλητισμός
    • Απόψεις
    • Ελλάδα
    • Επιστήμη
    • Κόσμος
    • Νοτιοδυτική Ελλάδα
    • Οικονομία
    • Πάτρα
    • Πάτρα – Πολιτισμός
    • Πολιτική
    • Πολιτισμός
    • Τεχνολογία
    • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Υγεία
    • Χωρίς Κατηγορία

    Επικοινωνία

      • Διαφήμιση – Πληροφορίες:
      • Βορείου Ηπείρου 91 Πάτρα, GR.
      • Τηλ.: (+30) 69399 17 333
    • Email: [email protected]
    • Πολιτική Απορρήτου
    • Έντυπη Έκδοση
    • Επικοινωνία

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Welcome Back!

    Login to your account below

    Forgotten Password?

    Retrieve your password

    Please enter your username or email address to reset your password.

    Log In

    Add New Playlist

    No Result
    View All Result
    • Αρχική
    • Πολιτική
    • Ελλάδα
    • Κόσμος
    • Οικονομία
    • Πάτρα
      • Πάτρα – Νέα
      • Πάτρα – Πολιτισμός
      • Ατζέντα
      • Το σχόλιο της Ημέρας
    • Πολιτισμός
    • Επιστήμη
      • Υγεία
      • Τεχνολογία
    • Απόψεις
    • After Hours
      • Lifestyle

    © 2024 Molonoti.gr - Για να ξέρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε είδηση!

    Το molonoti.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας σε αυτό το website συμφωνείται στη χρήση τους. Δείτε περισσότερα στη Πολιτική Απορρήτου.