Στο εδώλιο θα καθίσουν για τρίτη φορά δύο αστυνοµικοί που πρωτόδικα και στο Εφετείο είχαν καταδικαστεί για τον βασανισµό ενός Πατρινού. Το ∆ικαστήριο προσδιορίστηκε για τις 21 Μαΐου. Ο βασανισµός, κατά το κατηγορητήριο, είχε ως αποτέλεσµα τον θάνατο του άτυχου άνδρα αργότερα. Οι αστυνοµικοί είχαν καταδικαστεί και στο Εφετείο µε αναστολή, όµως προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο και έγινε δεκτή η αναίρεση της απόφασης. Έτσι, θα δικαστούν εκ νέου στο Εφετείο.
Πρωτόδικα, οι δύο αστυνοµικοί είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη οκτώ ετών για τα αδικήµατα των άρθρων 137Α και 137Β του Ποινικού Κώδικα, δηλαδή για βασανιστήρια που τέλεσαν σε βάρος του Πατρινού Χρήστου Χρονόπουλου, πολίτη µε ψυχολογικά προβλήµατα. Συγκεκριµένα, σύµφωνα µε την απόφαση, οι αστυνοµικοί προκάλεσαν στον Χρ. Χρονόπουλο σωµατικές κακώσεις µε σκοπό να τον τιµωρήσουν και να τον εκφοβίσουν.
Οι σωµατικές κακώσεις που προκάλεσαν είχαν ως αποτέλεσµα τη βαρύτατη σωµατική βλάβη του θύµατος. Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Αστυνοµικό Τµήµα Καλλιθέας στις 22/5/2007, όπου προσήχθη το θύµα επειδή «παρενοχλούσε» θαµώνες γειτονικής καφετέριας. Στο Αστυνοµικό Τµήµα οδηγήθηκε αρτιµελής, περπατώντας και χωρίς σωµατικά προβλήµατα. ∆ύο ώρες µετά την προσαγωγή του, κλήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον Χρήστο Χρονόπουλο σε κωµατώδη κατάσταση και διακοµίστηκε στο Θριάσιο Νοσοκοµείο, όπου διαπιστώθηκε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, υποσκληρίδιο και επισκληρίδιο αιµάτωµα και συνοδό οίδηµα εγκεφάλου. Επιπλέον, έφερε παντού µώλωπες και σηµάδια κακοποίησης σε όλο του το σώµα.
Η κακοποίηση του προκάλεσε µόνιµη ολική κινητική αναπηρία. Οι αστυνοµικοί µε πρόθεση κατάφεραν επανειληµµένα χτυπήµατα στο κεφάλι του Χρ. Χρονόπουλου και σε άλλα σηµεία του σώµατός του, προκαλώντας του βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Το θύµα υπέστη µεγάλη έκπτωση νοητικών λειτουργιών, κινητική αναπηρία, βραδυψυχισµό, επιληπτικές κρίσεις και πλήρη αδυναµία να επιµεληθεί των βασικών λειτουργιών του οργανισµού του.
Τελικά, στις 7 Σεπτεµβρίου 2023, ο Χρήστος Χρονόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών. Τα τελευταία 16 χρόνια της ζωής του, ο Χρήστος τα πέρασε σε ένα αµαξίδιο, έχοντας ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%. Στο Εφετείο, οι δύο αστυνοµικοί καταδικάστηκαν τελεσίδικα σε τρία χρόνια µε αναστολή για τον βασανισµό του Χρήστου.
Στις περισσότερες δικασίµους, ο Χρήστος ήταν παρών, συνοδευόµενος από τη θεία του από την Πάτρα, η οποία τα τελευταία χρόνια τον φρόντιζε.
Σε µία από τις ελάχιστες φορές που ακούστηκε η φωνή του στον 6ο όροφο του Εφετείου Αθηνών, όταν ο Πρόεδρος της έδρας ρώτησε τον πρώτο µάρτυρα και θείο του τι πιστεύει ότι συνέβη εντός του ΑΤ Καλλιθέας, ο Χρήστος απάντησε µόνος του: «Ψυχοθεραπεία µε ξύλο». Μάλιστα, το δικαστήριο υποχρέωσε το ελληνικό δηµόσιο να καταβάλει στο θύµα αποζηµίωση ύψους 200.000 ευρώ, καθώς και µηνιαίο ποσό 600 ευρώ, ως επίδοµα, για πέντε χρόνια.