Το πρώην αφεντικό του Twitter φτιάχνει νέα ανταγωνιστική πλατφόρμα

Ο Τζακ Ντόρσεϊ συνιδρυτής του Twitter και επικεφαλής της πλατφόρμας από διάφορες θέσεις για πολλά χρόνια αποχώρησε από τη διοίκηση της εταιρείας το 2021 έχοντας αποκτήσει από την ενασχόληση του με αυτό μια περιουσία που εκτιμάται στα 4 δισ. δολάρια.

Ο Ντόρσεϊ που αποτελεί άλλη μια χαρακτηριστική περίπτωση εκκεντρικού γκουρού της Σίλικον Βάλει διατηρούσε μια όχι στενή προσωπική αλλά σε κάθε περίπτωση μια φιλική σχέση με τον Μασκ και ήταν ο μόνος μέσα στο Twitter που είχε εκφράσει εξ αρχής δημόσια τη συγκατάθεση και υποστήριξη του αν χρειαστεί στην προσπάθεια του Μασκ να εξαγοράσει το Twitter.

Έδειξε μάλιστα εμπράκτως την στήριξη του αυτή αφού αποφάσισε να μην πουλήσει τις μετοχές του στο Twitter στη διαδικασία της εξαγοράς. Αν πουλούσε τις μετοχές του θα αποκόμιζε κέρδη περίπου ενός δισ. δολαρίων.

Όμως προτίμησε να διατηρήσει τις μετοχές του και να τις μεταφέρει στη νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά και έτσι με έμμεσο τρόπο έγινε ένας από τους επενδυτές του Μασκ.

Επιβεβαιώνοντας την εκκεντρικότητα του ο Ντόρσεϊ παρά το γεγονός ότι «πάρκαρε» μετοχές αξίας ενός δισ. δολαρίων στο Twitter αποφάσισε να δημιουργήσει μια ανταγωνιστική πλατφόρμα.

Η νέα πλατφόρμα ονόμαζεται Bluesky Social και βασίζεται στην τεχνολογία blockchain η οποία έγινε γνωστή από την χρήση της στον τομέα των κρυπτονομισμάτων.

Ο Ντόρσεϊ ανακοίνωσε ότι ζητά εθελοντές για να βοηθήσουν στις δοκιμές beta της πλατφόρμας και μέσα σε διάστημα λίγων 24ωρων 30 χιλιάδες άτομα δήλωσαν συμμετοχή ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για αυτό το νέο εγχείρημα στον κόσμο των social media.

Ο Ντόρσεϊ έχει πει ότι θέλει να δημιουργήσει ένα social media ανοικτού λογισμικού ώστε οι χρήστες να μπορούν σε κάποια επίπεδα να παρεμβαίνουν και να δημιουργούν τα δικά τους ψηφιακά εργαλεία και εφαρμογές.

Έχει πει επίσης ότι θέλει να δημιουργήσει ένα social media μη εξαρτώμενο από τις διαφημίσεις για τα έσοδα και την ύπαρξη του χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες για τις πηγές απόκτησης εσόδων του.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης