Η παραγωγή τηλεοράσεων, υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων ξεπέρασε τη βιομηχανία των αερομεταφορών όσον αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Οι αερομεταφορές υπολογίζεται ότι ευθύνονται για το 2% των συνολικών εκπομπών βλαβερών αερίων στην ατμόσφαιρα. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Lancaster στη Βρετανία υποστηρίζουν ότι η βιομηχανία της πληροφορικής και αυτή των επικοινωνιών είναι υπεύθυνη για την εκπομπή ενός ποσοστού βλαβερών αερίων στην ατμόσφαιρα που κυμαίνεται από 2.1%-3,9%.
Η απότομη αύξηση στην εκπομπή βλαβερών αερίων από τη βιομηχανία τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών σχετίζεται σύμφωνα με τους ερευνητές σε δύο παράγοντες.
Ο ένας έχει να κάνει με τις οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD), την τεχνολογία πάνω στην οποία βασίζεται η διασύνδεση όλων των ηλεκτρονικών και οικιακών συσκευών (Internet των Πραγμάτων) αλλά και η τεχνολογία Blockchain στην οποία βασίζονται δραστηριότητες όπως τα κρυπτονομίσματα.
Αυτές οι δραστηριότητες παράγουν φθοριούχα αέρια (F-GHGs) που είναι βλεβαρά για την ατμόσφαιρα. Επιπλέον όταν οι ηλεκτρονικές συσκευές βρίσκονται σε χωματερές και γίνεται καύση για την καταστροφή τους παράγονται και διοχετεύονται στον αέρα διοξείδιο του άνθρακα και άλλες τοξικές χημικές ουσίες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η αύξηση των ποσοστών ρύπανσης της ατμόσφαιρας από την βιομηχανία της τεχνολογίας αποτελεί ένα πολύ σημαντικό εμπόδιο στην προσπάθεια κάθε χώρας ξεχωριστά αλλά και της διεθνούς κοινότητας συνολικά να πιάσει τους στόχους που έχουν τεθεί για να μπορέσει η ανθρωπότητα μέχρι το 2050 να αποκτήσει ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Να μην εκπέμπονται δηλαδή βλαβερά αέρια στην ατμόσφαιρα ώστε να περιοριστεί ή και να αντιστραφεί αν είναι εφικτό η κλιματική αλλαγή.