Η Boeing εξετάζει ημερομηνίες τον Αύγουστο για την εκτόξευση του διαστημοπλοίου Starliner

Η Boeing ανακοίνωσε πως αξιολογεί πολλαπλές ημερομηνίες αυτόν τον μήνα για την εκτόξευση του διαστημοπλοίου CST-100 Starliner με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η εταιρεία είχε αναβάλει την προηγούμενη εβδομάδα την πολυαναμενόμενη εκτόξευση, λόγω προβλήματος στις βαλβίδες του συστήματος προώθησης κατά τους ελέγχους πριν την εκτόξευση.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η Boeing ανέφερε τη Δευτέρα πως τα προβλήματα λύθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο ως προς τις βαλβίδες του συστήματος προώθησης του σκάφους, και οι έλεγχοι έδειξαν ότι δεν υπήρχαν ίχνη ζημιάς ή εξωτερικής φθοράς.

«Επτά από τις 13 βαλβίδες λειτουργούν τώρα όπως είχαν σχεδιαστεί, και θα γίνουν έλεγχοι στις υπόλοιπες κατά τις προσεχείς ημέρες» είπε η εταιρεία.

Η Boeing συνεργάζεται με τη NASA και τη United Launch Alliance (στην οποία ανήκει μαζί με τη Lockheed Martin) για να επιβεβαιώσει τις ημερομηνίες εκτόξευσης όταν το σκάφος θα είναι έτοιμο.

Το CST-100 Starliner θα μεταφέρει αστροναύτες από και προς χαμηλή τροχιά και η Boeing έχει πει ότι μια επανδρωμένη αποστολή θα λάβει χώρα όχι νωρίτερα από τον Δεκέμβριο, καθώς βρίσκεται σε «κούρσα» με τη SpaceX του Έλον Μασκ για τις μεταφορές αστροναυτών στον σταθμό με αποστολές από αμερικανικό έδαφος.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης