Η λίστα των διαδόχων του Ελον Μασκ στο Twitter

Σε μια από τις γνωστές απρόβλεπτες και εν συνήθως αψυχολόγητες αποφάσεις του ο Ελον Μασκ αποφάσισε ενώ βρισκόταν στο Κατάρ για να παρακολουθήσει τον τελικό του Μουντιάλ να οργανώσει ένα δημοψήφισμα στο Twitter ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης των χρηστών στο πρόσωπο του.

Ο Μασκ ζήτησε από τους χρήστες της πλατφόρμας να ψηφίσουν αν επιθυμούν να παραμείνει επικεφαλής της διοίκησης ή να δώσει το τιμόνι σε κάποιον άλλο διατηρώντας φυσικά την πλειοψηφία των μετοχών της. Δήλωσε μάλιστα ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Τελικά 17,5 εκατ. χρήστες αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν το 57% εξ αυτών να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης του Μασκ από τη διοίκηση της πλατφόρμας.

Ο Μασκ που πιθανότατα ανέμενε διαφορετικό αποτέλεσμα άρχισε να προσπαθεί να… μαζέψει την όλη κατάσταση αναφέροντας ότι θα λάβει υπόψη του μόνο τις ψήφους από τους χρήστες της συνδρομητικής υπηρεσίας Twitter Blue και γενικά δεν έδειξε να αποδέχεται την όλη εξέλιξη.

Παρόλα αυτά ο Αμερικανός μεγιστάνας δέχεται ισχυρές πιέσεις να αποχωρήσει από την διοίκηση του Twitter με τα στελέχη και τους εργαζομένους στην Tesla να ζητούν δημόσια να επιστρέψει στην αυτοκινητοβιομηχανία την οποία έχει εγκαταλείψει τους τελευταίους μήνες όσον αφορά τουλάχιστον την φυσική του παρουσία εκεί αφού έχει ρίξει όλο του το βάρος στο Twitter και έχει εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία της πλατφόρμας.

Μετά την ψηφοφορία άρχισαν πάντως να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα των πιθανών διαδόχων του Μασκ στη διοίκηση του Twitter. Αν και ο ίδιος δηλώνει ότι κανείς δεν θα ήθελε ειδικά αυτή την στιγμή τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για αυτή την θέση.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του τηλεπικοινωνιακού γίγαντα T-Mobile Τζον Λέγκερ, ο ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης του MIT Λεξ Φρίντμαν φέρονται ως ενδιαφερόμενοι.

Αυτός που σίγουρα ενδιαφέρεται είναι ο διάσημος ράπερ Snoop Dogg που οργάνωσε δική του δημοσκόπηση στο Twitter με το ερώτημα αν οι χρήστες της πλατφόρμας επιθυμούν να αναλάβει αυτός τη διοίκηση της. Περισσότεροι από τρία εκατ. χρήστες ψήφισαν με το 81% να δηλώνουν θετικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.

Άλλοι πιθανοί υποψήφιοι είναι η Σέριλ Σάντμπεργκ και ο Μάικ Σρέπφερ πρώην ηγετικά στελέχη του Facebook ενώ ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter Τζακ Ντόρσι που διατηρεί φιλική σχέση με τον Μασκ και μάλιστα έχει επενδύσει ένα δισ. δολάρια στην πλατφόρμα μετά την εξαγορά του από τον Μασκ έχει δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να επιστρέψει στη διοίκηση της έχοντας μάλιστα δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα ανταγωνιστική στο Twitter.

Τέλος κάποιοι λένε ότι αν αποφασίσει να αποχωρήσει από την καθημερινή τουλάχιστον τριβή με την πλατφόρμα ο Μασκ θα τοποθετήσει ως επικεφαλής κάποιον από τους φίλους και συνεργάτες του που αποτέλεσαν την ομάδα συμβούλων και εργασίας στην εξαγορά του Twitter.

Κάποιοι εξ αυτών είναι επενδυτές στη βιομηχανία της τεχνολογίας και έχουν εμπειρία στη διοίκηση εταιρειών του τομέα των social media.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης