Αντιπυραυλικό θόλο τύπου Star Wars θέλουν να φτιάξουν οι ΗΠΑ

Όπως έγινε γνωστό η αμερικανική πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ διερευνά την πιθανότητα δημιουργίας ενός θόλου πάνω από τον εναέριο χώρο της χώρας ο οποίος θα εξουδετερώνει εχθρικούς πυραύλους.

Αυτός ο θόλος ή ομπρέλα όπως κάποιοι άλλοι χαρακτηρίζουν αυτό το αμυντικό σύστημα θα αποτελεί μείγμα των αποκαλούμενων τεχνολογιών κατευθυνόμενης ενέργειας.

Συστήματα λέιζερ, συσκευές ραδιοσυχνοτήτων, υψηλής ενέργειας μικροκύματα, δέσμες σωματιδίων και άλλες τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν για να μετατρέψουν δέσμες ενέργειας σε ένα δυναμικό πεδίο που θα εξουδετερώνει εχθρικούς πυραύλους.

Οι εμπνευστές του σχεδίου κάνουν λόγο για ανάπτυξη ενός δυναμικού πεδίου σε ύψος δέκα χλμ. πάνω από τον εναέριο χώρο των ΗΠΑ.

Αυτό το πεδίο θα μπορεί να εξουδετερώνει μια διαφόρους τρόπους εχθρικούς πυραύλους. Θα μπορεί να τους καταστρέφει, να τους προκαλεί ζημιές που να τους κάνουν τελικά ακίνδυνους, να εκτρέπει την πορεία τους και γενικά να εμποδίζει με κάθε τρόπο την είσοδο των πυραύλων στην χώρα.

Τα συστήματα που θα δημιουργούν αυτό το δυναμικό πεδίο θα είναι τοποθετημένα σε φορτηγά αλλά και δορυφόρους.

«Οι σημερινές τεχνολογίες κατευθυνόμενης ενέργειας δεν πλησιάζουν με αυτές που βλέπουμε σε ταινίες όπως ο Πόλεμος των Άστρων αλλά το τμήμα μας βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο ανάπτυξης τεχνολογιών που θα θυμίζουν αυτές του Πολέμου των Άστρων και θα προστατεύουν στρατεύματα, μηχανήματα και διαστημόπλοια. Πιστεύουμε ότι μέχρι το 2060 θα έχουν δημιουργηθεί μεγάλης αποτελεσματικότητας τέτοια συστήματα»

αναφέρει σε δήλωση του ο Τζέρεμι Κρεζάν, Αναπληρωτής Επικεφαλής Επιστήμονας του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κατευθυνόμενης Ενέργειας (AFLR) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης