Όταν σε πληρώνουν για το όνειρό σου...

Όταν σου πληρώνουν το όνειρο

Η εξωπραγματική εμφάνιση Αντετοκούνμπο στον τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στους Σανς υποχρέωσε σύσσωμο τον μπασκετικό πλανήτη να υποκλιθεί στο ταλέντο του.

Η εξέλιξή του, από ένα αδύνατο 18χρονο παιδί που πρωτοεμφανίσθηκε στα παρκέ του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο σε σημερινό αστέρα ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης, πίστης και πνευματικής δύναμης.

Όμως, ας δούμε και την οικονομική του εξέλιξη από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του στη μοναδική ομάδα που έχει παίξει στο ΝΒΑ, τους Milwaukee Bucks.

Ο Αντετοκούμπο άρχισε την καριέρα του στους Milwaukee Bucks την περίοδο 2013/14 με μισθό 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Από τότε μέχρι το 2020, εισέπραξε 81 εκατομμύρια δολάρια. Το συμβόλαιο που υπέγραψε πέρυσι του απέφερε 27,5 εκατομμύρια δολάρια φέτος, ποσό το οποίο έφτασε τα 49 εκατομμύρια δολάρια, μαζί με τις διαφημίσεις.

 
Συγκεκριμένα, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο ύψους 228 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Bucks τον Δεκέμβριο του 2020, στο οποίο προβλέπεται να εισπράξει 51,9 εκατομμύρια δολάρια την περίοδο 2025/26.
Παράλληλα αυξάνονται τα έσοδα του από διαφημίσεις αφού από το 2017 ανανέωσε τη συμφωνία του με τη Nike για τη σειρά Greek Freak παπουτσιών μπάσκετ.

Πρόκειται για ένα όνειρο ασφαλώς: Να πουλάει γυαλιά στην Πατησίων, να πεινάει μαζί με όλη την οικογένεια του και σε οκτώ χρόνια, μόλις στα 26 του να είναι αυτό που βλέπουμε (και με τα ποσά που βλέπουμε). Πως τα κατάφερε;

Αντί να περιμένει να σωθεί από ένα τζόκερ (όπως οι περισσότεροι από εμάς), αποφάσισε να σωθεί μέσα από την σκληρή δουλειά. Δείτε το κορμί του σήμερα και τότε και συγκρατείστε ότι καθόταν κάθε μέρα στο γήπεδο μέχρι τις 11 το βράδυ για να διορθώνει τις ατέλειες του.