Ψέματα παντού...

Ψέματα παντού

Καθημερινά μου έρχονται μηνύματα στο κινητό αλλά και στον υπολογιστή από διάφορους που υποστηρίζουν με φανατισμό ψεύδη. Στην αρχή δεν έδινα καμία σημασία, τα περιφρονούσα.

Στη συνέχεια όμως διαπίστωσα ότι κάτω από αυτά τα τερατώδη ψεύδη, δεκάδες άνθρωποι όχι μόνο τα υιοθετούσαν αλλά και τα αποθέωναν.

Το τελευταίο ψεύδος που έφτασε σε μένα έχει να κάνει με τους εμβολιασμούς των πολιτικών ηγετών. Στα σοβαρά γράφουν ότι οι πολιτικοί μας έκαναν έναν απλό ακίνδυνο ορό, για να παρασύρουν ανύποπτους πολίτες να κάνουν το... επικίνδυνο.

Προσάπτουν μάλιστα φωτογραφίες, μαρτυρίες και ότι άλλο επινοηθεί για να το αποδείξουν.

Οι εκτός πραγματικότητας ψεύτες προσπαθούν να μας πείσουν δηλαδή ότι Μητσοτάκης, Τσίπρας, Γεννηματά, Κουτσούμπας, συγκεντρώθηκαν κρυφά ένα βράδυ και συμφώνησαν να κάνουν ψεύτικα εμβόλια για να παρασύρουν ο κάθε ένας τους, τους πολίτες που τους ψηφίζουν το επικίνδυνο εμβόλιο! Συγκεντρώθηκαν για να μας δολοφονήσουν ή για να βγάλει λεφτά ο... Μπιλ Γκέιτς που όπως λένε κρύβεται από πίσω.

Την ίδια ώρα που ανώνυμοι τερατολογούν, ένας άλλος επώνυμος ο Τραμπ, διοργανώνει διαδηλώσεις για να διαμαρτυρηθούν οι πολίτες που του έκλεψαν τη νίκη στις εκλογές. "Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της χώρας" γράφει. Ψευδολόγος και αυτός βρίσκει κοινό να τον ακολουθεί. 

Κλείνοντας το 2020 σκέπτομαι ότι αν πρέπει να ευχηθώ κάτι για το 2021, πέρα από την προσωπική ευτυχία στον κάθε έναν μας, είναι να μειωθούν τα τερατώδη ψεύδη στη ζωή μας. Δεν το βλέπω, αλλά τουλάχιστον ας το ευχηθώ.