Τις ξέραμε πριν;

Τις ξέραμε πριν;

Διαβάζω τα αποθεωτικά σχόλια για τα δυο κορίτσια που πήραν χρυσά στο ευρωπαϊκό και μένω άναυδος. Ήξερε κανείς μας μια 38χρονη Ντρισμπιώτη ή την Ελίνα Τζένγκο;

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ. Ξαφνικά τις αποθεώνουμε ενώ το χρυσά που πήραν ανήκουν σε αυτές και μόνο σε αυτές γιατί τα πήραν χωρία καμία απολύτως βοήθεια από την χώρα τους (λέγεται Ελλάδα νομίζω).

Μου θυμίζουν την αδιαφορία για τον Αντετοκούνμπο. Το μεγαλύτερο ταλέντο στον πλανήτη πούλαγε cd στην Πατησίων και δεν υπήρχε κράτος να το βοηθήσει. Ή τον Τσιτσιπά. Ένα φοβερό ταλέντο στο τένις που από τα 7 του πλήρωνε μια θεία του όλα τα ταξίδια του για να φτάσει στην κορυφή στα 19 του.

Που ήταν το κράτος; Πουθενά όπως δεν είναι στα σπουδαία ελληνικά μυαλά στα μαθηματικά, στην φιλοσοφία, στους υπολογιστές, στα πάντα. Κανείς δεν ασχολείται με το ταλέντο κανενός σε αυτή την χώρα.

Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, όπως μόνες τους ήταν και οι δυο αθλήτριες ξεχασμένες και αβοήθητες, που τώρα βλέπουν να τις αποθεώνουν πολιτικοί και πολίτες ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες δεν ήξερε κανείς την ύπαρξη τους.

Αν δεν ήμασταν μια κοινωνία ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ το μόνο που θα έπρεπε να λέμε με τις αναρτήσεις μας στα δυο κορίτσια είναι μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Συγγνώμη δεν ξέραμε καν ότι υπάρχετε.