Τα πρώτα δείγματα Ανδρουλάκη

Τα πρώτα δείγματα Ανδρουλάκη

Τα πρώτα δείγματα από τον Ν. Ανδρουλάκη είναι ιδιαιτέρως θετικά. Οι δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος είναι προσεκτικές και με χωρίς ίχνος λαϊκισμού.

Για παράδειγμα σχολιάζοντας την περίπτωση Κουρουπλή ανέφεραν: "Φοβόμαστε ότι ο Κουρουμπλής μπορεί να έφυγε, αλλά όσα εξέθρεψε ο κ. Τσίπρας τα προηγούμενα χρόνια, θα τα βρίσκει διαρκώς μπροστά του".

Στο Συνέδριο των Σοσιαλιστών, ο Ν. Ανδρουλάκης μίλησε για την ανάγκη ν Ευρώπη να μην εξοπλίζει την Τουρκία, δηλαδή υπερασπίστηκε ένα μείζον εθνικό θέμα.

Όπως έχω γράψει και προ ημερών, ο Ν. Ανδρουλάκης είναι βέβαιο ότι έχει σχέδιο για το ΠΑΣΟΚ που θα στηριχθεί στην προσέλκυση νέων, στην στιβαρή και ειλικρινή αντιπολίτευση και στην διατύπωση απόψεων για κάθε ζήτημα που αφορά την χώρα και τους πολίτες της.

Ήδη οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι Ανδρουλάκης και ΠΑΣΟΚ έχουν ευκαιρία επιστροφής. Η MRB κατέγραψε άνοδο από το 7,1% σε το 13,5% και μείωση της διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ από το 15% μόλις στο 6,4%. Η δε Marc δείχνει ακόμα μικρότερη την διαφορά (4%).

Η επιστροφή φυσικά δεν θα γίνει από μόνη της, χρειάζεται να συνεχίζει ο Ανδρουλάκης την σκληρή δουλειά που έχει καθιερώσει. Ωστόσο δεν είναι μόνος. Υπάρχει και η αξιωματική αντιπολίτευση που με την αδιανόητη πρακτική των ύβρεων, των ψεμάτων και του διχασμού, υποχρεώνει ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών να κοιτάξει αλλού.

Τέλος υπάρχει ένα ακόμη πλεονέκτημα για τον Νίνο Ανδρουλάκη και αυτό έχει να κάνει με το χρόνο. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 οπότε oι πολίτες θα μπορέσουν να τον αξιολογήσουν.
Επιπλέον, οι διπλές εκλογές μπορεί να είναι η ευκαιρία για πρόσθεση ποσοστών στις δεύτερες, αν οι διαφορές είναι μικρές. Σε κάθε περίπτωση η ευκαιρία υπάρχει, αλλά από μόνη της δεν αρκεί. Ίδωμεν.