Τα Πανεπιστήμια στα κόμματα

Τα κόμματα θέλουν τα Πανεπιστήμια

Επιτρέψτε μου σήμερα να φιλοξενήσω απόψεις του Χρήστου Γιανναρά για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια. Πρόκειται για μια απάντηση σε όσους διαδηλώνουν ή υπερασπίζονται το καθεστώς που ισχύει εδώ και δεκαετίες (από τη χούντα μέχρι και σήμερα).

Γράφει λοιπόν: "Τι ακριβώς θέλουν; Να συνεχίσει να έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στους πανεπιστημιακούς χώρους ο κάθε φυλής και γλώσσας λούμπεν αργόσχολος, πρεζάκιας;

Να μπορεί ανεξέλεγκτος ο παρανοϊκός βάνδαλος, ο ψυχαναγκαστικός λωποδύτης, να μπαινοβγαίνουν σε αμφιθέατρα, γραφεία, σπουδαστήρια και, για το κέφι τους, να καταστρέφουν:

Να διαλύουν έπιπλα, να αχρηστεύουν τεχνολογικό εξοπλισμό, να ατιμάζουν έργα ζωγραφικής και γλυπτά, να γράφουν χυδαιότητες στους τοίχους, να προπηλακίζουν καθηγητές, να διαπομπεύουν εκλεγμένους πρυτάνεις.Με ποια λογική οι διαδηλωτές, που φάνταζαν χιλιάδες, απαιτούσαν να συνεχίζεται ανεμπόδιστα αυτή η παράνοια και φρίκη;".

Και πιο κάτω εξηγεί ο κ. Γιανναράς: "Στόχος των διαδηλώσεων και των κραυγών, να δυναστεύουν οι κομματικές νεολαίες (δηλαδή τα κόμματα) τα πανεπιστήμια... .

... Μετρήστε, πόσα στελέχη, σε κάθε κόμμα, άρχισαν την «πολιτική» τους καριέρα από τα φοιτητικά τους χρόνια – μετρήστε και θα καταλάβετε. 

Τα κόμματα δεν θα αφήσουν, ποτέ, να ξεφύγουν τα πανεπιστήμια από τον έλεγχό τους. Και προσφέρουν δολώματα: «Αν έρθεις σε μας, θα ξέρεις από πριν τα θέματα των εξετάσεων σε δύο ή τρία ή και τέσσερα μαθήματα “δικών μας” καθηγητών. Εκδρομές δωρεάν κάθε τόσο. Πάρτι δικά μας και γνωριμίες για να μη στεγνώνεις στη μοναξιά.

Σίγουρη προώθηση στα μεταπτυχιακά. Δες τον τάδε, δες τον δείνα: έγιναν υπουργοί δέκα μόλις χρόνια μετά το πανεπιστήμιο»!

Και ο κ. Γιανναράς υπενθυμίζει ότι σε μια εισβολή στο δικό του γραφείο ανάμεσα στα σπασμένα έπιπλα βρήκε ένα σημείωμα εισβολέα που έγραφε: "Είναι τώρα τρεις ώρες που κάθομαι εδώ και χαζεύω τον κόσμο σου. Τόσο διαφορετικό από τον δικό μου. Συγνώμη"!.

Και καταλήγει: "Για το κατάντημα των ελλαδικών πανεπιστημίων δεν φταίνε τα παιδιά. Ξέρουμε όλοι τους ενόχους".