Τα... καρύδια της ανοησίας

Τα... καρύδια της ανοησίας

Ελληνικά καρύδια τέλος. Στην αγορά τα περισσότερα καταστήματα ξηρών καρπών δεν έχουν. Έτσι η χώρα εισάγει καρύδια κακής ποιότητας από την... Κίνα. Τι έχει ακριβώς συμβεί; Ολόκληρη η ελληνική παραγωγή εξαντλήθηκε;

Όχι. Εξαντλήθηκε η παραγωγή καρυδιών των καλλιεργητών, αυτών που κόβουν τιμολόγια, έχουν βιβλία, πληρώνουν ΤΕΒΕ,

Υπάρχουν όμως πολλα καρύδια σε μικρές παραγωγές που θα σαπίσουν! Θα σαπίσουν τα καρύδια που βρίσκονται σε αγροικίες, σε εξοχικά ή σε μικρά αγροκτήματα. Τα καρύδια αυτά δεν μπορούν να διατεθούν προς πώληση γιατί το απίστευτο ελληνικό κράτος απαιτεί έναρξη... επαγγέλματος: Καρυδοπαραγωγός.

Πόσο εύκολο θα ήταν κάθε μικρή αγροτική παραγωγή ((καρύδια, λεμόνια, λάδι,  πορτοκάλια κ.α.) να μπορεί  να πουληθεί από έναν ιδιώτη που απλά έχει λίγα δέντρα στον κήπο του. Και να δηλώσει το μικρό εισόδημα που θα λάβει, κανένα πρόβλημα, Όχι όμως και να ανοίξει... επιχείρηση για 50 κιλά καρύδια! Τα αφήνει να σαπίσουν!

Προτιμούν λοιπόν οι άχρηστοι των Αθηνών να εισάγει η χώρα καρύδια από την Κίνα παρά να απελευθερώσει μικροποσότητες ιδιωτών με αυτόν τον απλό τρόπο. Μιλάμε για ανικανότητα που δεν έχει προηγουμενο.