Σπάνε, καίνε, ατιμωρητί

Σπάνε, καίνε, ατιμωρητί

Η είδηση είναι εξοργιστική. «Μπλόκα» σε διερχόμενους έκαναν το βράδυ της Δευτέρας άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην περιοχή του Ζωγράφου.

Κατά τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα, τα άτομα ζητούσαν ταυτότητες, ψάχνοντας για αστυνομικούς με πολιτικά. Μαρτυρίες για ανάλογα «μπλόκα» υπήρξαν και στην πλατεία Ταπητουργείου στον Βύρωνα.

Στα παραπάνω προσθέτω ότι λόγω Κουφοντίνα, μέσα σε λίγες μέρες έχουν γίνει πάνω από 400 επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, κατά αστυνομικών, κατά τραπεζών κ.ο.κ. Για τις μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν δεν υπάρχει ούτε ένας ένοχος.

Η απορία είναι απλή: Αφού οι διωκτικές αρχές γνωρίζουν έναν προς έναν τους ταραχοποιούς, τους έχουν συλλάβει δεκάδες φορές, παρακολουθούν τις κινήσεις τους, πως και η σοβαρή αυτή παραβατική συμπεριφορά είναι χωρίς τιμωρία; Φταίει το νομικό πλαίσιο; Γιατί δεν το αλλάζουν; Είναι παιδιά που έχουν παρασυρθεί; Γιατί δεν συνομιλούν μαζί τους; 

Οι αντιεξουσιαστές διαδηλώνουν και ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Τα σπάνε και ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Πετάνε μολότοφ και ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Εισβάλλουν στα Πανεπιστήμια και ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Πώς και έχουν αυτή την μόνιμη ιδιότυπη ασυλία όπου μπορούν να καίνε και να λεηλατούν εκ τους ασφαλούς; Αυτό πρέπει να μας το εξηγήσει η κυβέρνηση και ο κ. Χρυσοχοίδης προσωπικά.