Σπάζοντας σε μια σχολική κατάληψη

Σπάζοντας, κλέβοντας,

βανδαλίζοντας σε μια

κομματική κατάληψη

Είναι γνωστό ότι σε πολλά σχολεία οργανώνονται κομματικά 15μελή τα οποία είναι μειοψηφία και δεν εκφράζουν την σχολική κοινότητα.

Όταν στην μειοψηφία, δοθεί εντολή από το κόμμα, αποφασίζουν και επιβάλλουν καταλήψεις, αδιαφορώντας για τις πλειοψηφίες που επειδή είναι ανοργάνωτες τι να κάνουν; Υποκύπτουν, μένοντας θεατές.

Τα αιτήματα τα έχει στείλει το κόμμα δεν κουράζονται να τα επινοήσουν. Όλα τα υπό κατάληψη σχολεία επαναλαμβάνουν λέξη προς λέξη την κομματική ανακοίνωση σε αγαστή σύμπνοια με δεκάδες δορυφορικά σωματεία που επίσης για συμπαράσταση αναμεταδίδουν λέξη προς λέξη ότι τους έχει στείλει το κόμμα. Ξέρει το κόμμα.

Ωστόσο, οι καταλήψεις στα σχολεία δεν έχουν καλή εξέλιξη. Η βαρβαρότητα δεν έχει προηγούμενο και περιγράφεται με λεηλασίες, κλοπές, βανδαλισμούς και σοβαρές καταστροφές.Στην τελευταία κατάληψη στο 1ο Λύκειο Παπάγου είχαμε καταστροφές σε θρανία, καρέκλες, πόρτες, κάγκελα, τζάμια και μια τηλεόραση.

Οι καταληψίες άναψαν φωτιά εντός των δύο αιθουσών και έκαψαν βιβλία μαθητών και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παραμονή των μαθητών εντός αυτών των αιθουσών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ακόμη έκλεψαν ένα κομπιούτερ και δυο διαδραστικούς πίνακες που κοστίζουν ακριβά και είχαν αγοραστεί από τον δήμο πριν από δύο χρόνια για όλα τα σχολεία. Αντίστοιχες βαραβρότητες εγιναν και σε άλλα σχολεία. Ποιος πληρώνει μερικές χιλιάδες ευρώ για ότι έγινε; Το κόμμα; 

«Την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και των αντικειμένων που εκλάπησαν θα πρέπει να αναλάβουν οι μαθητές που συμμετείχαν στην κατάληψη, δεδομένου ότι όφειλαν να παραδώσουν τον χώρο στην κατάσταση που τον βρήκαν», λέγει ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, αλλά σιγά μην το επιβάλλει. Θέλει κι άλλη κατάληψη;