Σαμαράς και εκλογές

Ο κ. Σαμαράς θέλει άλλα 4 χρόνια εξουσίας...

Ο κ. Σαμαράς δίδει πλέον μάχη εκλογών, περιστοιχιζόμενος μόνο από πολιτικά πρόσωπα με ακροδεξιά προέλευση (Βορίδης, Γεωργιάδης κ.α.) και αδιαφορώντας για το τι λέγει το ΠΑΣΟΚ ή άλλα στελέχη της ΝΔ, έχει αποφασίσει εκλογές και τις προωθεί.

Έχω υποκλιθεί στον πολιτικό Σαμαρά και έχω πει πόσο δεινός παίκτης είναι. Και τώρα έχει δίκιο. Ότι και να κάνει, κανείς δεν θα ακολουθήσει:

Ούτε αν αλλάξει τον Δήμα, ούτε αν προτείνει κυβέρνηση εθνικού σκοπού, ούτε αν ορίσει ημερομηνία εκλογών μέσα στο 2015. Αν τα προτείνει, θα τον "αδειάσουν", με αποτέλεσμα να υποστεί ήττα και στις εντυπώσεις.

Τι μπορεί να κάνει; Να προσπαθήσει για τους 180 μόνο για την τιμή των όπλων (δεν βγαίνει με τίποτε ο αριθμός) και αμέσως μετά να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Ο κ. Σαμαράς είναι πολύ γρήγορος παίκτης στην πολιτική και πάντα μαξιμαλιστής: Τα θέλει όλα.

Ιδού τι σκέπτεται λοιπόν: Ναι, εκλογές με την βοήθεια των ΜΜΕ που θα τον στηρίξουν φανατικά, με την βοήθεια των Ευρωπαίων που θα απειλούν, με την εκτεταμένη κινδυνολογία και τον τρόμο που θα γίνει το κύριο όπλο του.

Τι σκέπτεται και πολύ σωστά ο κ. Σαμαράς; Ακόμα και αν εκλέξει Πρόεδρο θα έχει μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο έως το 2016, οπότε θα είναι όμηρος του χρόνου που θα τελειώνει. Η εκλογές είναι λοιπόν Η ΛΥΣΗ. Αν κερδίσει θα έχει άλλα 4 χρόνια πρωθυπουργίας,  εκλέγοντας φυσικά μετά και Πρόεδρο.