Πούτιν και Ειρήνη

Πούτιν και Ειρήνη

"Οι άνθρωποι που έπεισαν τον πρόεδρο Πούτιν ότι η ειδική επιχείρηση θα ήταν σύντομη και αποτελεσματική, ότι δεν θα χτυπούσαμε τον άμαχο πληθυσμό… αυτοί οι άνθρωποι απλώς μας παγίδευσαν όλους"».

Η φράση αυτή ειπώθηκε στην ρωσική τηλεόραση και είναι ένα δείγμα του πως αντιμετωπίζουν πλέον οι Ρώσοι την βαριά τους ήττα στην Ουκρανία.

Τις τελευταίες ημέρες χάνουν εκατοντάδες στρατιώτες καθημερινά ενώ υποχωρώντας, εγκαταλείπουν οχήματα, πυροβόλα ακόμη και αεροπλάνα.

Επιπλέον, ένας μεγάλος αριθμός Ρώσων στρατιωτών παραδίδεται: "Δεν έχουμε που να τους βάλουμε" λένε οι Ουκρανοί.

Η ανατροπή στον πόλεμο της Ουκρανίας έχει πολλές εξηγήσεις.

- Οι Ουκρανοί έχουν φοβερή βοήθεια από την Δύση σε εξοπλισμούς και πληροφορίες. Ακόμη και στον σχεδιασμό μιας μάχης. Η εθνική τους συνείδηση ενισχύθηκε, πολεμούν για την πατρίδα.

- Οι Ρώσοι μοιάζει να είναι αφημένοι στην τύχη τους. Δεν έχουν κανένα σχέδιο ενώ δεν ξέρουν γιατί πολεμούν. Επιπλέον, όταν κινητοποιήθηκε ο ρωσικός στρατός βγήκε στην επιφάνεια όλη η διαφθορά του καθεστώτος Πούτιν.

Κινέζικα λάστιχα που... έσκαγαν στην μετακίνηση, έλλειψη ανταλλακτικών που υποτίθεται ότι είχαν αγοραστεί και πολλά άλλα, ακινητοποιούσαν ή αχρήστευαν οπλισμό..

Αυτή η ανατροπή όμως στο πεδίο της μάχης, υπέρ των Ουκρανών που όλοι τους είχαν ξεγραμμένους και τους καλούσαν να συνθηκολογήσουν,  περνά ένα τεράστιο μήνυμα: Ο πόλεμος στοιχίζει σε ζωές και έχει βαριές οικονομικές επιπτώσεις στον επιτιθέμενο. Στο τέλος θα χάσει κιόλας!

Όσοι περίμεναν μια άνετη νίκη Πούτιν ώστε να τον μιμηθούν, τώρα ξέρουν: ότι κάνεις, καλύτερα να το κάνεις εν Ειρήνη... Περισσότερα κέρδη και μηδέν νεκροί. Δείτε πως έχει επεκταθεί παγκοσμίως η Κίνα.