Πάντα το ίδιο πολιτικό σύστημα

Το πολιτικό σύστημα δεν αλλάζει με τίποτα

Ζώντας τις ημέρες ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, καταλαβαίνει κανείς μια πικρή αλήθεια: Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι πάντα το ίδιο με βόλεμα ημετέρων, απουσία σχεδίου, αρλουμπολογία, ένα αέναο "ράβε - ξήλωνε" που αντί να οργανώνει τη χώρα την καταστρέφει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι έκανε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ όταν έπαιρναν την εξουσία. Δεν κυβερνά για την χώρα, κυβερνά για το κόμμα, κυβερνά για να μοιράσει χρήμα και καρέκλες στα χιλιάδες στελέχη του (και όχι μόνο).

Στήνει ένα σκληρό κομματικό κράτος χωρίζοντας - πάλι - τους Έλλήνες "τους δικούς μας και τους άλλους". Το εφαρμόζει όπως και οι προηγούμενοι στο όνομα της αξιοκρατίας και της... διαφάνειας. 

Παίρνοντας τελικά την εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατελειψε τα προσχήματα, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να τοποθετεί Διευθυντή Ειδήσεων στην "ΕΡΤ όλων των Ελλήνων" τον ... διευθυντή της κομματικής "Αυγής", να έχει ετοιμάσει μπαράζ τοποθετήσεων σε κάθε κρατική θέση και να έχει συμφωνήσει και με τους άλλους επαναστάτες του γλυκού νερού,, αυτούς της ΑΝΕΛ, ποσοστά νομής της καρέκλας. Επτά καρέκλες εμείς, μια εσείς.

Δεν είναι μόνο το κομματικό κράτος που στήνουν. Όπως και οι προηγούμενοι δεν κυβερνούν, δεν αλλάζουν την Ελλάδα πουθενά, είναι η συνέχεια της καταστροφικής περιόδου που λέγεται μεταπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτύχει σε τέτοιο βαθμό ώστε η Αριστερά δε θα επιστρέψει ποτέ στο μέλλον στην διακυβέρνηση της χώρας. Και αυτό δεν θα αργήσει. Η αναπόφευκτη επέκταση της ανέχειας θα τον νικήσει μέσα στο 2015, έστω και αν δεν έχει αντίπαλο.