Πάει για παραγραφή το Μάτι;

Πάει για παραγραφή το Μάτι;

Πριν λίγες εβδομάδες, μάθαμε ότι αθωώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Siemens. Aνατρέχοντας στο σκεπτικό της απόφασης είδαμε ότι δεν υπήρχε καμία απόφαση.

Απλώς για όλους τους κατηγορούμενους υπήρξε ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ. Η Δικαιοσύνη δεν πρόλαβε να δικάσει και όλοι απαλλάχτηκαν...

Τώρα οδεύουμε γρήγορα στην επόμενη παραγραφή που θα γίνει στη δίκη για το Μάτι. Πέρασαν πάνω από 4 χρόνια για το έγκλημα των 104 νεκρών και των δεκάδων εγκαυματιών και η Δικαιοσύνη δεν έχει βρει ακόμη κατάλληλη... αίθουσα για να δικάσει.

Έτσι χθες η πρώτη μέρα της δίκης ξεκίνησε σε ένα δωματιάκι παρά τον μεγάλο αριθμό κατηγορούμενων, δικηγόρων, μαρτύρων, (περίπου 300) χώρια οι δημοσιογράφοι, οι συγγενείς κ.α. 

Φυσικά η δίκη αναβλήθηκε. Θα ψάξουν λέει να βρουν αίθουσα τις επόμενες ημέρες. Θα βρουν; Κάποια στιγμή μπορεί αλλά αφού θα πάμε σε παραγραφή τι τι θέλουμε την μεγάλη αίθουσα;

Εδώ παραγράφηκε η Siemens που λόγω κακουργημάτων ήταν 20 χρόνια, δεν θα παραγραφούν τα πλημμελήματα για το Μάτι που έχουν τελευταία ημερομηνία αρχές του 2026, δηλαδή σε κάτι παραπάνω από τρία χρόνια; Κα;ι που είναι ακόμη στον πρώτο βαυμό; Πότε θα συζητηθεί η έφεση;

Άλλωστε ξέρουμε τους υπεύθυνους. Είναι το ελεεινό κομματικό κράτος που προσλαμβάνει παντού κομματικούς, σε αυτούς δίδει αξιώματα και προαγωγές και αυτούς ποτέ δεν τους τιμωρεί όση ανεπάρκεια και να επιδείξουν. 

Ο κομματισμός δεν πρόκειται να δικαστεί στην αίθουσα, ωστόσο, η δίκη για το Μάτι είναι η βάση για να καταβληθούν αποζημιώσεις αλλά και να δικαιωθούν ηθικά άνθρωποι που υπέφεραν χωρίς να ευθύνονται για οτιδήποτε. Η δίκη πρέπει να γίνει παρά το γεγονός ότι το πολιτικό σύστημα που είναι ο φονιάς δεν θα παρίσταται.