Ο Ανδρουλάκης θα νικήσει με διαφορά

Ο Ν. Ανδρουλάκης θα πετύχει νίκη με διαφορά

Οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη Κυριακή έχουν ήδη κριθεί και γίνονται τυπικά: Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα πετύχει μεγάλη νίκη με μια διαφορά που πιθανόν να φτάσει ή και να ξεπεράσει το 20% (δηλαδή 60% με 40%). Δείτε γιατί: 

- Ο Γ. Παπανδρέου αποδοκιμάστηκε αφού οι 3 στους 4 που πήγαν στην κάλπη δεν τον ψήφισαν. Δεν προκύπτει πως θα μπορούσε να πείσει έστω και έναν από όσους δεν τον ψήφισαν να το κάνει ώωρα.

- Όχι μόνο ο Α. Λοβέρδος αλλά και οι βουλευτές που τον στήριξαν δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Ανδρουλάκη.

Οι πολίτες που πήγαν μαζί τους θα ακολουθήσουν την σύσταση αυτή, κατά συνέπεια, η άτυπη σύμπραξη Ανδρουλάκη - Λοβέρδου αθροίζει ήδη 61%! Όσο και να μην ψηφίζουν κάποιοι, τα ποσοστά ελάχιστα θα αλλάξουν.

- Οι 100.000 πολίτες που ψήφισαν Ανδρουλάκη θα ξαναπάνε. Δεν πρόκειται να πάνε όμως όλοι όσοι ψήφισαν άλλα πρόσωπα συμπεριλαμβανομένου του Γ. Παπανδρέου.

Μόνο ιδιοτέλεια υποκρύπτει η άποψη ότι "την Κυριακή θα γίνει ντέρμπι", ή ότι δήθεν είναι μια μάχη "που ξεκινά από την αρχή" και άλλα προσβλητικά για την κοινή νοημοσύνη. Ο Παπανδρέου θα χάσει. Και είναι άξιο απορίας πως ο Γ. Παπανδρέου οξύνει την αντιπαράθεση με ψεύδη και συμπεριφορές που όλοι ξέρουμε ότι δεν τον εκφράζουν (προφανώς τον παρασύρουν σύμβουλοί του). Τι θα πει άραγε το βράδυ της Κυριακής που θα έχει συντριβεί, για αυτή την ταπεινών ελατηρίων πρακτική του; 

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης δείχνει να είναι μια εξαιρετική περίπτωση για το ΠΑΣΟΚ που  θέλει να επιστρέψει. Θυμηθείτε ότι θα είναι η έκπληξη. Θα αποδειχθεί ένας πολύ σκληρός αντίπαλος για κυβέρνηση και αντιπολίτευση, θα οργανώσει σωστά το κόμμα, θα δώσει πολύ γρήγορα προοπτικές και θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά στο πολιτικό σύστημα. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να τον παρακολουθήσουμε.