Ο Έλληνας βιαστής;

Ο Έλληνας βιαστής;

Το προεκλογικό depate  στη Γαλλία μεταξύ Μακρόν και Λεπέν δεν το λες και ότι καλύτερο στην αισθητική της πολιτικής, ωστόσο είχε δυο σημαντικά χαρακτηριστικά:

α) Ξεγύμνωσε την εκπρόσωπο του δεξιού λαϊκισμού Λεπέν η οποία μη έχοντας σχέδιο για οτιδήποτε... πρόλαβε σε τρεις μόλις ημέρες το 41% που έπαιρνε να το ρίξει κάτω από 34%.

β) Έδωσε ένα μήνυμα για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι πάσης φύσεως λαϊκιστές. Ο Μακρόν πάνω από 10 φορές της είπε "λες βλακείες, δεν έχεις ιδέα για το τι συζητάμε".

Πράγματι Λεπέν, Φάρατζ, Τραμπ, Γκρίλο και λοιποί λαίκιστές, προσπαθούν να παραπλάνήσουν την κοινή γνώμη, μέσα από το καθημερινό ψέμα, την υπόσχεση ότι όλα μπορούν να αλλάξουν αμέσως, την καταγγελία ότι πάντα φταίνε οι άλλοι (ποτέ αυτοί ή εμείς...), την υπεραπλούστευση.

Θα μείνω σε αυτό το τελευταίο την υπεραπλούστευση. Αν ένας μετανάστης έκλεινε σε ένα υπόγειο μια 20χρονη φοιτήτρια και την βίαζε επί 24 ώρες, τότε στην συνείδηση των περισσοτέρων πολιτών, ΟΛΟΙ οι μετανάστες είναι βιαστές και πρέπει άμεσα να φύγουν από την χώρα.

Ο Βελόπουλος θα έδειχνε σχετικά βίντεο στις εκπομπές του - το έχει κάνει ήδη αρκετές φορές - όπου μεταξύ βαρυσήμαντων σχολίων πουλά και telopone δια πάσαν νόσον. Η "Χρυσή Αυγή" θα οργάνωνε αποσπάσματα που θα έκαναν περιπολίες στις υποβαθμισμένες περιοχές για να δέρνει μετανάστες.

Η κοινωνία θα ζούσε περισσότερα περιστατικά αποκλεισμού μεταναστών από σχολεία και αλλού, οι ύβρεις και οι αποδοκιμασίες εναντίον τους χωρίς διάκριση θα ήσαν καθημερινές.

Αν όμως ο βιαστής είναι Έλληνας τότε η περίπτωσή του είναι μια εξαίρεση. Δεν είναι φυσικά όλοι οι Έλληνες ίδιοι, με το ανθρωπόμορφο αυτό τέρας, που ήδη είναι ενώπιον της Δικαιοσύνης. Έτσι λοιπόν έχουμε: Μετανάστες; Όλοι ίδιοι. Έλληνες; Κάποια ατυχής  εξαίρεση.

Δυστυχώς η φρίκη της υπεραπλούστευσης των λαϊκιστών δεν έχει τελειωμό. Το Brexit έπεισε με το σύνθημα "να ξαναπάρουμε πίσω της χώρα μας" λες και την είχαν παραδώσει κάπου αλλού! Στην Ελλάδα δηλώνουν ότι η δραχμή θα μας σώσει αμέσως - κανείς όμως δεν εξηγεί το πως.

Δυστυχώς, πίσω από αυτό το δραματικό έλλειμμα κοινής λογικής βρίσκεται η έλλειψη παιδείας. Ο λαϊκισμός τα πάει μια χαρά όταν θέλει να πείσει πολίτες των φτωχικών συνοικιών, ημιμαθείς, ή αναλφάβητους. Κάπως έτσι ο Μακρόν που πήρε 90% στο Παρίσι είδε πρώτη τη Λεπέν στις "κρυφές" φαβέλες της Γαλλίας.