Να καίμε τρόλεϊ ;

Να καίμε τρόλεϊ;

Αναρωτιέμαι: Μπορώ χάριν διασκέδασης να σταματήσω με τους φίλους μου ένα τρόλεϊ, να κατεβάσουμε τους επιβάτες και να το κάψουμε; Μετά, εγώ και οι φίλοι μου, να παίξουμε το "κλέφτες κι αστυνόμοι" με τα ΜΑΤ ανταλλάσοντας μολότοφ; Και εν συνεχεία να μπούμε σέ ένα κτίριο του Πανεπιστημίου όπου λόγω ασύλου δεν θα μας κυνηγήσουν πιά;

Πιστεύει κανείς ότι αν το κάναμε θα προλαβαίναμε να το σκάσουμε; Ότι δεν θα μας συνελάμβαναν; Πώς δεν θα μας ασκούσαν και αγωγές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για την καταστροφή του τρόλεί και τα διαφυγόντα κέρδη; Πώς δεν θα προσωρούσαν σε κατασχέσεις των περιουσιακών μας στοιχείων;

Εμας είναι βέβαιον ότι θα μας πήγαιναν - και δικαίως - αλυσοδεμένους στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Αυτούς όμως που πραγματικά το κάνουν όχι! Τι είδους κοινωνία είναι αυτή που σε όμοιες εγκληματικές πράξεις κάποιους τους διαχωρίζει και τους θέτει στο απυρόβλητο;

Οι πάντες γνωρίζουν ότι κτίρια της Νομικής και του Πολυτεχνείου έχουν γίνει αποθήκες βομβών, τσεκουριών, μαχαιριών και είναι ορμητήρια για να μπαινοβγαίνουν εκ του ασφαλούς όσοι καταστρέφουν π.χ. τρόλεϊ (αλλά δεν συλλαμβάνονται). Κανείς δεν τολμά να τους περιορίσει ενώ η παραβατικότητα τους έχει επεκταθεί ακόμη και στην διακίνηση ναρκωτικών.

Τι είναι αυτό που εμποδίζει την Πολιτεία να αντιμετωπίσει μια τόσο εύκολη υπόθεση; Ξέρουν ποιοι είναι, ξέρουν που... θα τους βρουν (στα υπό κατάληψη πανεπιστημιακά κτίρια), μπορούν να αλλάξουν και τους νόμους που τώρα είναι πλημμελλήματα, όπως τους έχουν αλλάξει για τους φορο-οφειλέτες (που επί Σαμαρά τους κυνηγούσαν χωρίς έλεος).

Αυτοί οιι νεαροί  εκφράζουν πολιτικά τον Αναρχισμό, που πιστεύει στη ρήξη με το οικογενειακό καθεστώς, την μη αναγκαιότητα του σχολεiου, την άρνηση του στρατού, τις συγκρούσεις με τα αφεντικά, την απαξίωση της όποιας καριέρας κ.ο.κ. Τι προτείνουν; Καθημερινές απειθαρχίες που συνιστούν μια αντισυμβατική προσωπική στάση και φυσικά συνεχείς επιθέσεις κατά του κράτους.

Μαζί τους. Όμως όπως πολύ σωστά είπε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Τόσκας εκφράζουν μόνο τους εαυτούς τους και η απαίτηση να επιβάλλουν με την βια σε όλους τους υπόλοιπους ότι πιστεύουν έχει όνομα και λέγεται φασισμός.

Η μόνη αναρχία στην πράξη όπως έχω υποστηρίξει και σε παλαιότερο άρθρο μου είναι η ATOMIKH. Mακριά από ότι καταδικάζεις, χωρίς όμως να εισβάλλεις στις ζωές των άλλων (όπως ο γέροντας που τον κατεβάζεις από το τρόλεϊ μέσα στη νύχτα για να το κάψεις).

Όσο για τον κ.Τόσκα και την κυβέρνηση το ερώτημα είναι : Μπορούμε να καίμε και εμείς τρόλεϊ; Ή θα μπλέξουμε;