Να γονείς να μάλαμα

Να γονείς να μάλαμα

Η βία των εφήβων οφείλεται αποκλειστικά σχεδόν στο σμπαραλιασμένο ελληνικό σχολείο από το οποίο λείπουν εντελώς η πειθαρχία και η διδαχή των μεγάλων αξιών της ζωής.

Η ευθύνη της οικογένειας είναι μικρή και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι όταν το ελληνικό σχολείο είχε δεκαετίες πίσω, πειθαρχία και αξιολόγηση, παιδιά φτωχικών οικογενειών (ή και πλούσιων), δεν έδερναν ούτε διαπόμπευαν συνομήλικους.

Για να το πω καλύτερα: Βγάλτε από τον στρατό την πειθαρχία και θα δείτε τους εφέδρους να συγκροτούν συμμορίες, να κλέβουν και να δέρνουν. Αυτό συμβαίνει με το ελληνικό σχολείο που ακόμα και οι καθηγητές κοιτούν αλλού για να μην γίνουν και αυτοί θύματα βίας (κάτι που το ζουν πολύ συχνά πια). Η πειθαρχία είναι άγνωστη λέξη στα ελληνικά σχολεία.

Ωστόσο αυτό που έχει συμβεί στην Αγία Παρασκευή είναι σε άλλα επίπεδο. Νεαροί 14 έως 16 χρόνων έδερναν επί ώρες έναν 14χρονο, τον έκλεψαν, τον έβαλαν να αυτοδιασύρεται για να ανεβάσουν στο διαδίκτυο τον εξευτελισμό του. Όταν έγινε γνωστό ποιοι είναι οι δράστες, συνέβη το εξής εκπληκτικό: Οι γονείς τους εξαφανίστηκαν μαζί με τα παλιόπαιδα που μεγαλώνουν για να αποφύγουν το αυτόφωρο.

Δεν υπήρξε μια συγγνώμη προς την οικογένεια του θύματος, προφανώς ούτε μια τιμωρία των παλιόπαιδων. Εδώ υποκλίνεται κανείς στο χάλι της ελληνικής οικογένειας. Είναι αυτοί οι άνθρωποι γονείς για παράδειγμα; 

Θα πρέπει λοιπόν το ιδιωτικό Σχολείο να τους αποβάλλει αμέσως και να αξιώσει με αγωγές ηθικές και οικονομικές βλάβες. Ο Τύπος να τους στρώσει στο κυνήγι για να τους διαπομπεύσει - εδώ τους αξίζει. Και φυσικά η Δικαιοσύνη να μην χαριστεί. Μιλώ για τους γονείς και όχι για τα παλιόπαιδα, λόγω ηλικίας και προφανώς χαμηλής νοημοσύνης.