Μια παραπομπή είναι αρκετή

Αρκετή μια παραπομπή

Η απόφαση Μητσοτάκη να παραπεμφθεί μόνο ο κ. Παπαγγελόπουλος για την σκευωρία Novartis ήταν μια περίτεχνη κίνηση.

Ο κ. Μητσοτακης πέρασε το μήνυμα ότι α) Με το θέμα θα ασχοληθεί η Δικαιοσύνη όχι τα κόμματα β) Η χώρα δεν πρέπει να αποπροσανατολίζεται σε διχαστικές υποθέσεις γ) ο ίδιος δεν είναι ρεβανσιστής.

Την ίδια ώρα όμως, η παραπομπή ενός μόνο ανθρωπου είναι υπεραρκετή για να ξετυλιχτεί ολόκληρο το κουβάρι της σκευωρίας. Θα κληθούν στελέχη της εταιρείας, οι προστατευόμενοι μάρτυρες, εκδότες που προανήγγειλαν δικογραφίες που δεν είχαν καν συνταχθεί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί που καταγγέλονται για ασυνέπεια στο λειτούργημα τους και στο τέλος, φυσικά και πολιτικοί.

Όταν λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης έστελνε μόνο τον Παπαγγελόπουλο στην Προανακριτική, ήξερε ότι είναι σαν να στέλνει όλους τους υπόπτους στην δικαστική διαδικασία (και αυτό θα γίνει τελικά).

Αυτό, ούτε που το κατάλαβε η αξιωματική αντιπολίτευση που τον κατηγορούσε ότι δειλιάζει, ότι δεν τολμά να βάλει στο κάδρο άλλους - ακόμη και τον Τσίπρα - και άλλα ανόητα.

Τώρα που περάσαμε στην πράξη όμως έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα και ας είμαστε μόνο στην αρχή. Ο κ. Κοντονής ξεχωρίζει τον εαυτο του από τον Παπαγγελόπουλο και στην ερώτηση γιατί δεν κλήθηκε αυτός ως Υπουργός Δικαιοσύνης στην Προανακριτική αλλά ο υφιστάμενος του, απάντησε: "Εγώ κινήθηκα θεσμικά" (!)

Ο κ. Βούτσης βλέποντας τι έρχεται είπε: "Και να έχει γίνει σκευωρία αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα". Δεν είναι ο μόνος που προετοιμάζει την επόμενη μέρα.

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να "απλώσει" το θέμα Novartis. Θα μιλά για τις τιμές των φαρμάκων για να σκεπάσει την διαδικασία που έχει να κάνει ΜΟΝΟ με τη σκευωρία, επειδή οι αποκαλύψεις θα είναι σοβαρές.

Ο Παπαγγελόπουλος είναι η άκρη του νήματος. Το τι θα ξετυλιχθεί ας το περιμένουμε.