Και να εργάζονται δεν βγαίνουν

Και να εργάζονται δεν βγαίνουν

Miα οικογένεια στην οποία εργάζονται και ο πατέρας και η μητέρα επί 13 χρόνια χωρίς διακοπή και δεν χρωστά πουθενά αναγκάζεται νε ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ  στον Καναδά. Ο άνδρας έγραψε ένα κείμενο με το οποίο εξηγούσε πως και μεταναστεύει αν και θεωρητικά δεν έχει κανένα πρόβλημα; Απαντά: "Δεν βγαίνουμε οικονομικά"!

Το εν λόγω κείμενο έχει γίνει viral  στο Διαδίκτυο ενώ το έχουν αναδημοσιεύσει δεκάδες ειδησεογραφικά site. Τι γράφει ο Έλληνας μετανάστης;

Εξηγεί πως αν και εργάζονται διαρκώς και οι δύο, μετά από 13 χρόνια εργασίας η συνολική αποταμίευσή τους ήταν... 300 ευρώ. Ναι δεν χρωστάνε πουθενά, ναι έχουν και ένα σπίτι, όμως βάζοντας κάτω τα έσοδα - έξοδα διαπίστωσαν ότι δεν πρόκειται ποτέ να αποταμιεύσουν ένα σοβαρό ποσό ώστε να αντιμετωπίσουν μια μελλοντική αναποδιά.

Ακόμη αντελήφθησαν ότι αν ο ένας από τους δυο χάσει την δουλειά του - κάτι πολύ πιθανό στις μέρες μας - τότε στο τέλος του μήνα θα υπάρχει ΕΛΛΕΙΜΜΑ. Η ανασφάλεια ήταν τέτοια που το αποφάσισαν: Φεύγουμε.

Ενδιαφέρον έχει το πως αν και δουλεύουν και οι δυο δεν μένουν χρήματα. Γράφει συγκεκριμένα: "Δεν βγαίνουμε ποτέ έξω, δεν πάμε ούτε ένα σινεμαδάκι. Δεν ξοδέυουμε για ρούχα, ούτε πάμε διακοπές". Και που δίνουν τα χρήματα από τους δυο μισθούς; "ΕΝΦΙΑ, ρεύμα, τηλέφωνο, έξοδα αυτοκινήτου (ασφάλειες, τέλη, συντήρηση), φόροι εισοδήματος και άλλα παρόμοια. Όλα πάνε σε έξοδα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ".

Αυτή είναι η κατάντια της Ελλάδος και αφήστε του πολιτικούς να βρίσκονται σε μόνιμο παραλήρημα, βολεμένοι οι ίδιοι και οι κολλητοί τους. Η πάμπλουτη Ελλάδα να μην μπορεί να συντηρήσει τους πολίτες της ούτε όταν αυτοί εργάζονται. Πληρώνουμε σταθερά το διεφθαρμένο και ανίκανο να κυβενρήσει πολιτικό σύστημα.