Η συνέντευξη του τίποτα

Ούτε ερωτήσεις, ούτε απαντήσεις

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν μια συνέντευξη που με απογοήτευσε βαθιά και με έπεισε ότι η πολιτική παρακμή συνεχίζεται στην χώρα όπως και πριν.

Με χρόνο δυόμισι ολόκληρων ωρών και δεν μάθαμε τίποτε καινούργιο. Το χειρότερο: Από την όλη εικόνα έλειπε το μέγεθος: Ένας επαρχιώτης δημοσιογράφος, μίλαγε με έναν δήμαρχο ορεινής κωμόπολης. Ήταν ότι έβλεπα μια συζήτηση ενός κορυφαίου δημοσιογράφου  και ενός πρωθυπουργού;

Μάθαμε μόνο αυτά που ήδη ξέραμε. Ότι η κυβέρνηση δεν παζαρεύει συντάξεις, μισθούς απολύσεις και άλλα αδιευκρινιστα υφεσιακά μέτρα και... μέχρις εκεί!  Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για την  ανάπτυξη, δεν υπάρχει κανένα απολύτως σχέδιο για να λειτουργεί η Δημοκρατία - δείτε πως συνεδριάζει πια η Βουλή - ενώ υπάρχει η διάθεση να... αλλάξουμε την Ευρώπη στο σύνολό της χωρίς να ρωτήσουμε καμία άλλη χώρα επ΄αυτού, εμείς ξέρουμε.

Δεν έγιναν κρίσιμες ερωτήσεις όπως: Στήνετε νεο κομματικό κράτος προσλαμβάνοντας παντού ημέτερους; Γιατί βασικές σας εξαγγελίες τις έχετε εγκαταλείψει όπως οι 100 δόσεις να είναι συνδεδεμένες με το εισόδημα ή να αποποινικοποιηθούν οι οφειλές χωρίς δόλο;

Εξακολουθείτε και κατάσχετε λογαριασμούς μικροκαταθετών για ασήμαντες οφειλές, γιατί; Δεν είχατε πει ότι το βάρβαρο αυτό μέτρο θα σταματήσει; Γιατί δεν μειώνετε τα δικαστικά παράβολα ενώ γνωρίζετε ότι οι μισοί Έλληνες δικάζονται πλέον χωρίς δικηγόρους (οπότε και εσείς εισπράτετε λιγότερα!).

Δεκάδες κρίσιμες ερωτήσεις δεν διατυπώθηκαν ποτέ, η συνένετευξη ήταν - για μένα, το τονίζω - εξ ίσου παρακμιακή με ότι ζούμε εδώ και 6 χρόνια. Καληνύχτα σας.