Η πανδημία δεν μας νοιαζει

Η πανδημία δεν μας νοιάζει πια

Οι φωτιές έχουν αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, που δεν παρακολουθεί μια άλλη καταστροφή, την πανδημία. Όχι μόνο αυξάνονται δραματικά νεκροί και διασωληνωμένοι αλλά μειώνονται αυτοί που εμβολιάζονται για πρώτη φορά.

Δείτε τους αριθμούς: Οι διασωληνωμένοι, από 123 πριν λίγες ημέρες έφτασαν τους 223 (και αυξανονται καθημερινά). Οι θάνατοι είναι κάθε μέρα ένας διψήφιος αριθμός. Και τα κρούσματα κάνουν νέα ρεκόρ ακόμα και πάνω από 4.000.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ο αριθμός αυτών που εμβολιάζονται για πρώτη φορά. Την π. Δευτέρα σε όλη τη χώρα εμβολιάστηκαν μόλις 7.500 άνθρωποι. Με αυτό τον ρυθμό η χώρα χρειάζεται πάνω από ένα χρόνο για να πιάσει τον στόχο του 80% ώστε ο ιός να υποχωρήσει.

Παράλληλα έχουμε μια εξωφρενική αδιαφορία για τον ιό που περιγράφεται από την απουσία μάσκας παντού, από την έκδοση... πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού και φυσικά από τον γενικό εφησυχασμό: Ζούμε ήσυχα με τον ιό, όπως ήσυχα ζούμε με τα τροχαία ή τις άλλες ασθένειες. Τον συνηθίσαμε. 

Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και έχει αποφασίσει ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ από την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα τους μη εμβολιασμένους.

Θα απαγορεύεται η είσοδος τους σε εστίαση, διασκέδαση και ψυχαγωγία, ενώ με τον ίδιο μηχανισμό εισόδου, δηλαδή την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, θα επιτρέπεται η είσοδος τους σε όλα τα καταστήματα λιανικής, αλλά και στα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Θα επεκταθεί επίσης ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πολλές υπηρεσίες του Δημοσίου (που έχουν επαφή με κόσμο), με αναστολή εργασίας σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.

Από τις 23 Αυγούστου και μετά, θα αναγγελθούν οι νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης κατά του κορωνοϊού. Μέχρι τότε, τα κρούσματα, οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι θα αυξάνονται μέσα σε κλίμα γενικής αδιαφορίας και εφησυχασμού