Η Μέρκελ δεν βλέπει;

Η Μέρκελ δεν βλέπει;

Η Γερμανία δεν θέλει να παρθούν μέτρα κατά της Τουρκίας. Ο κύριος λόγος είναι ότι θεωρεί πως ο Ερντογάν είναι "μόνο λόγια", κάνει δηλαδή έναν φραστικό επεκτατισμό που στην πράξη δεν σημαίνει τίποτε, συνεπώς αντίστοιχες πρέπει να είναι οι συνέπειες.

Κατά την κυρία Μέρκελ η Τουρκία δεν έχει στήσει δεξαμενές άντλησης πετρελαίου - ούτε πρόκειται - ενώ οι βόλτες των ερευντηικών της σκαφών είναι για τα μάτια του κόσμου, δεν έχουν ουσία. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι οικονομικες σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας είναι σημαντικές, τα σκληρά μέτρα ας παρθούν αν ποτέ η Τουρκία προχωρήσει σε πράξεις. Η εκτίμηση είναι πως δεν θα προχωρήσει.

Έτσι, τα μόνα μέτρα που προτείνονται στην ΕΕ δεν είναι κατά του τουρκικού κράτους, αλλά κατά ιδιωτών που συμμετέχουν στις τουρκικες εξορμήσεις. Μηδέν πρόβλημα δηλαδή για τον Ερντογάν.

Φυσικά, η Μέρκελ κάνει ένα οδυνηρό λάθος. Ο Ερντογάν δεν είναι μόνον λόγια, δυστυχώς είναι και με έργα, που βιαζουν τη Δημοκρατία. Φυλακίζει δεκάδες χιλιαδες αθώους. Δημεύει τιςπεριουσίες τους. Χιλιάδες δραπετεύουν από τη χώρα και ζητούν πολιτικό άσυλο.

Κατάργεί ΟΛΟΥΣ  τους θεσμούς με πρώτη τη Δικαιοσύνη, κλείνει τα ΜΜΕ που τον αντιπολιτεύονται, αφήνει την Covid-19 να θερίσει δεκάδες χιλιάδες απροστάτευτους ανθρώπους.

Η Γερμανία και η κυρία Μέρκελ, δεν μπορεί να καταγγέλλουν π.χ. τον Όρμπαν και τον Λουκασένκο για περιορισμό της Δημοκρατίας και να μην βλέπουν τίποτε από τα αίσχη του Ερντογάν στον 21ο αιώνα. Μόνο θλίψη προκαλεί αυτή η στάση συγκάλυψης και σιωπής, απέναντι σε εκατομμύρια Τούρκους που υποφέρουν.