Η λυπηρή πραγματικότητα περί τον κ. Καρτερό

Πύργος της Βαβέλ και Καρτερός

Ο Θάνος Καρτερός στενός συνεργάτης του Τσίπρα, δημοσιογράφος επί μακρόν, εξαπέλυσε πεζοδρομιακές ύβρεις κατά του πρωθυπουργού ποινικά και ηθικά κολάσιμες.

Ύβρεις που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την δημόσια κριτική, ούτε με το ήθος της Αριστεράς. Ένα ερώτημα είναι: Γιατί το έκανε; 

Η απάντηση μπορεί να είναι και εύκολη. Ο κ. Καρτερός ετών 75, βιώνει την απελπισία του ανθρώπου που ονειρεύτηκε να αλλάξει τον κόσμο, έκανε ότι έπρεπε γι αυτό και απέτυχε.

Δεν μπορεί να διαχειριστεί ακριβώς αυτή την αποτυχία του. Και στην ηλικία των τελικών απολογισμών πρέπει να βρει τι έφταιξε. Να εξηγήσει γιατί αφιέρωσε μια ζωή στον αγώνα του "καλού" και ακόμη κυριαρχεί το "κακό".

Αυτό είναι εύκολο για την δική του λογική: Πάντα φταίνε οι άλλοι. Και τώρα φταίει αυτός που κυβερνά και είναι μπροστά του. Οπότε εξοργισμένος για τα 75 χαμένα χρόνια της ζωής του - μάλλον έτσι το βλέπει - θα του γράψει: 'Μητσοτάκη "Go Fuck Yourself". (Γιατί από κάποιους σαν και εσένα δεν τα κατάφερα).

Δυο παρατηρήσεις εδώ: 

1. Δυστυχώς για την σημαντική αρχική διαδρομή αγώνων του Καρτερού (που είχε διωγμούς και φυλακίσεις), η συνέχεια δεν ήταν καλή. Ο Καρτερός έγραφε π.χ. ότι το Τσερνομπίλ δεν μόλυνε. Και ενώ ξεκίνησε να εργάζεται σε αστικά ΜΜΕ (π.χ στον ΣΚΑΙ) και μάλιστα σε διευθυντικές θέσεις, κατέληξε ένα γέρος που βρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ.

2. Η εκκωφαντική σιωπή Τσίπρα επιβεβαιώνει αυτό που έχω γράψει κάποιες φορές. Το παιδί δεν κάνει για την δουλειά (του αρχηγού ενός κόμματος που διεκδικεί εξουσία). Αυτός ο Πύργος της Βαβέλ, αυτό το σκορποχώρι που δίνει χώρο στον πολιτικό χουλιγκανισμό, είναι δικό του δημιούργημα και τρέφεται από την αδυναμία του να το διοικήσει με ήθος και αρχές. Αυτή είναι η λυπηρή πραγματικότητα. Να περιμένετε και χειρότερα.