Εκλογές απλής... λογικής

Εκλογές απλής... λογικής

Πρόκειται για έναν (μικρό) θρίαμβο της απλής λογικής. Τον Σεπτέμβριο του2021, δηλαδή 16 μήνες πριν έγραφα "γιατί οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου 2023".

Όπως σας έχω ξαναγράψει, εξηγούσα τους λόγους που τότε μπορούν να γίνουν οι εκλογές. Θα θυμόσαστε μάλιστα ότι συστηματικά ΟΛΟΙ (αναλυτές, Τύπος, πολιτικοί) με βεβαιότητα μιλούσαν για πρόωρες εκλογές.

Επανέλαβα το κείμενο μου αυτό πριν 45 περίπου μέρες: "Εκλογές στις 9 Απριλίου του 2023". Την Κυριακή βγαίνει η εφημερίδα ¨Καθημερινή" με κύριο οκτάστηλο τίτλο στην πρώτη σελίδα που μας λέει: "Σχέδιο για κάλπες στις 9 Απριλίου" . Η επιχειρηματολογία της εφημερίδας είναι ακριβώς αυτή που υποστήριζα και εγώ από το 2021.

Δεν σας θυμίζω όλα αυτά για να ευλογήσω τα γένια μου. Όπως έγραψα και στην αρχή η εν λόγω ημερομηνία προκύπτει από την απλή λογική, τίποτε περισσότερο. Σας τα θυμίζω για να σας πω πως όταν βλέπετε αναλυτές και άλλους ειδήμονες στα τηλεπαράθυρα, αυτοί χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. 

Σε αυτούς που δεν έχουν προσωπική άποψη για τίποτε και υποκρίνονται ότι είναι παντογνώστες με στερεότυπες φράσεις (π.χ. "ποτέ δεν ξέρεις με την πολιτική εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή", το λένε και καθάρισαν) και σε αυτούς που ενώ έχουν την ικανότητα να δουν, είναι άτολμοι φοβούνται μην εκτεθούν και δεν το λένε.

Όμως αυτή ακριβώς είναι η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ όσων προσπαθούμε να ενημερώσουμε σωστά τους αναγνώστες μας. Να τολμάμε να τους λέμε την αλήθεια ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και πλήρεις εξηγήσεις, όχι με τσιτάτα και "γενικώς και αορίστως".

Μην εμπιστεύεστε όσους εφορμούν στη λογική σας για να σας πείσουν για τα διάφορα; της καθημερινότητας. Να αξιολογείται διαρκώς έναν - έναν με ότι λένε. Είχαν δίκιο ή είπαν ψέματα; Στη σημερινή εποχή της υπερπληροφόρησης η σωστή ενημέρωση δεν είναι αυτονόητη. Θέλει διαρκώς έλεγχο ώστε κάποια στιγμή να καταλήξετε από ποια ΜΜΕ και ποιους θα ενημερώνεστε.