Γιατί ξεχάσαμε τις μάσκες;

Γιατί ξεχάσαμε τις μάσκες; 

Είναι πράγματι ανεξήγητο το γεγονός ότι κυβέρνηση, αντιπολίτευση, επιστήμονες και κοινωνία αδυνατούν να εφαρμόσουν τα αυτονόητα. Στην περίπτωση της πανδημίας υπάρχει ένα μέτρο που δεν καταλαβαίνω γιατί αποσύρθηκε: Η χρήση της μάσκας.

Θυμίζω ότι η μάσκα θεωρήθηκε εξαιρετική άμυνα κατά του κορωνοϊού και όταν ξεκίνησε η εφαρμογή της παρά τα λίγα κρούσματα, υπήρχε πρόστιμο 300 ευρώ για όποιον δεν την φόραγε.

Τι συνέβη και φτάσαμε στο να κυκλοφορούν όλοι χωρίς μάσκα ενώ τα κρούσματα ήταν πλέον χιλιάδες; 

Αρχικά εκτιμήθηκε ότι η πανδημία αφορά μόνο τους ανεμβολίαστους. Το ισχυρίστηκαν οι επιστήμονες σε όλες τις χώρες και δεν μπορεί να καταλογιστεί ως λάθος. Όμως από το καλοκαίρι και μετά, διαπιστώθηκε ότι μπορεί να κολλήσουν και οι εμβολιασμένοι. Γιατί χάθηκαν ΤΕΣΣΕΡΙΣ ολόκληροι μήνες για να προταθεί το απλό: Μάσκες όλοι παντού; 

Το ερώτημα ξεκινά προς τους επιστήμονες (αυτοί έπρεπε να το προτείνουν) μετά στην κυβέρνηση (έπρεπε να το ρωτήσει) και τέλος στους πολίτες (τι περιμένετε για να φοράτε μάσκα;).

Σημειωτέον ότι η μάσκα περιορίζει έως 99,5% τον κίνδυνο μόλυνσης αν την φορούν δυο άνθρωποι ο ένας απέναντι στον άλλον, ακόμα και αν ο ένας είναι φορέας. Επίσης η ίδια η Επιστήμη μας λέγει ότι αν φορούσαμε ΟΛΟΙ μάσκες επί 15 ημέρες, η πανδημία σχεδόν θα μηδενιζόταν. Γιατί αυτή η πολύμηνη καθυστέρηση λοιπόν;