Απαίδευτοι και συνωμοσιολογίες

Απαίδευτοι και συνωμοσιολογίες

Οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν ως βάση τον απαίδευτο άνθρωπο, ο οποίος φαίνεται να έχει την ανάγκη να εξηγεί τα ανεξήγητα για να αισθάνεται ικανός, και οπωσδήποτε όχι... ανόητος. Δεν τον "ξεγελάς" εύκολα.

Με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία της σύγχρονης κοινωνίας είναι δυστυχώς απαίδευτοι, είναι μια φυσιολογική κατάληξη να ακούμε ότι τα φέρετρα στην Ιταλία ήσαν άδεια.

Ότι, ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε ένα εργαστήριο στην Κίνα, ο Μπιλ Γκέϊτς τα κάνει όλα για να πουλήσει το εμβόλιο, όλα γίνονται οργανωμένα (από ποιους;), για να υποταχθεί η ανθρώπινη ελευθερία και πολλά άλλα.

Δεν είναι τωρινό φαινόμενο η συνωμοσιολογία, υπάρχει όσο υπάρχει άνθρωπος. Ας μην πάμε στα γνωστά (οι εξωγήινοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας, για όλα φταίνε οι Εβραίοι, η Γη είναι επίπεδη, ο Σώρρας έχει 3 τρισ. δολάρια κ.λπ,).

Ας θυμηθούμε την δεκαετία του 90, όταν υποτίθεται ότι το κινητό τηλέφωνο θα ήταν υπεύθυνο για καρκίνους του εγκεφάλου.

Τριάντα χρόνια μετά και αφού έγινε ένα τεράστιο παγκόσμιο πείραμα, δεν υπήρξε ούτε ένα κρούσμα αλλά οι υποστηρικτές της τερατολογίας δεν αποθαρρύνονται. Τώρα π.χ. λένε ότι πίσω από τον κορωνοϊό είναι τα δίκτυα 5G. Τι λένε;

Ότι το 1918 όταν στον πλανήτη Γη εξαπλώθηκε ο ηλεκτρισμός τα ανθρώπινα κύτταρα "τρελάθηκαν" και να η ισπανική γρίπη με 50 εκατ. νεκρούς. Τώρα, 20.000 δορυφόροι κινούνται γύρω από την Γη λόγω 5G και να ο κορωνοϊός, αφού ξανατρελάθηκαν τα ανθρώπινα κύτταρα.

Όλες οι θεωρίες συνωμοσίας έχουν μια παράμετρο. Οι συνομωσιολόγοι δεν προσκομίζουν καμία απολύτως απόδειξη.Έχουν έρθει οι εξωγήινοι; Δείξτε μου έναν. Έχει ο Σώρρας 3 τρισ. δολάρια; Σε ποια Τράπεζα; Τρελαίνονται τα ανθρώπινα κύτταρα από το 5G; Σε ποιον δοκιμαστικό σωλήνα αποδεικνύεται; Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Μπιλ Γκέιτς θέλει κι άλλα λεφτά γιατί έχει ένα εμβόλιο; Τι να τα κάνει; 

Οι συνωμοσιολόγοι δεν έχουν όμως ανάγκη αποδείξεων. Τι να τις κάνουν; Η δήθεν αλήθεια τους είναι αυτονόητη και φυσικά...  λάμπει δεν είναι αυτό το φως αρκετό;