Έντεκα φορές
Η είδηση κατ΄αρχήν προκάλεσε θυμηδία αλλά στη συνέχεια προβληματίζει. Συνελήφθη για ενδέκατη φορά (!), αλλοδαπός ο οποίος κλέβει συστηματικά πορτοφόλια στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Λίγο αργότερα εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή θα πει: "Υπάρχουν παραβατικοί που τους έχουμε συλλάβει πάνω από 50 φορές. Δεν φυλακίζονται και συνεχίζουν να κλέβουν στο κέντρο της Αθήνας".
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο το πρόβλημα της ΒΑΡΙΑΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ που πλήττει το σύστημα Δικαιοσύνης στη χώρα. Χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις όπου Έλληνες και αλλοδαποί, ανήλικοι και ενήλικοι, όλοι τους γνωστοί στις αρχές, συλλαμβάνονται συνεχώς για τα ίδια παραπτώματα και είναι πάντα έξω, συνεχίζοντας τη δράση τους
Επιτίθενται σε υπερήλικες, κλέβουν και δέρνουν μαθητές, σπάνε αυτοκίνητα, μπουκάρουν σε σπίτια και μικρο-μάγαζα, κλέβουν αυτοκίνητα και σπάνε προθήκες, το αστυνομικό δελτίο είναι καθημερινά γεμάτο από τη λεγόμενη μικροπαραβατικότητα που όμως έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.
Όλοι όσοι συλλαμβάνονται κατηγορούνται για πλημμελήματα, αφήνονται ελεύθεροι και όταν δικαστούν φεύγουν με μια μικρή ποινή. Ακόμα και αν επαναλάβουν τις παρανομίες τους 1000 φορές, αυτό δεν συνυπολογίζεται, απλώς δεν έχουν πια ελαφρυντικά και η ποινή είναι λίγο μεγαλύτερη.
Οι χώρες της Δύσης έχουν λύσει προ πολλού αυτή την ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. Ένας άνθρωπος που π.χ. που θα συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος, φυλακίζεται για λίγες εβδομάδες, ακόμα και αν έχει λευκό ποινικό μητρώο. Στη συνέχεια τίθεται υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού.
Αν υποπέσει σε νέο αδίκημα (οποιοδήποτε...), τότε φυλακίζεται εκ νέου με 10πλασια ποινή ως καθ΄έξιν κακοποιός. Και αν συλληφθεί για τρίτη φορά, τότε θα μείνει φυλακή επί χρόνια ως αποδεδειγμένα επικίνδυνος για την κοινωνία. Που ακούστηκε να έχει συλληφθεί κάποιος 50 φορές και να αντιμετωπίζεται λες και εμφανίζεται στη Δικαιοσύνη για πρώτη φορά;
Δείτε λοιπόν τι συμβαίνει στην Ελλάδα: Η Αστυνομία κάνει εξαιρετική δουλειά γιατί όπως είπαμε ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ σχεδόν όλους και κάποια στιγμή τους συλλαμβάνει. Όμως όσοι συλλαμβάνονται, είναι πάντα έξω και συνεχίζουν. Δεν υπάρχει ούτε σωφρονισμός, αλλά ούτε και ο φόβος μεγαλύτερων επιπτώσεων, με μια Δικαιοσύνη που δεν μπορεί να επιβάλλει τις πρέπουσες ποινές.
Όσο υπάρχει ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ λοιπόν, θα ζούμε αυτή την εξωφρενική κατάσταση στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας αλλά και όλης της Ελλάδας. Τι ακριβώς δεν έχουν καταλάβει οι κυβερνώντες από τα παραπάνω; Θα αλλάξουν τον ποινικό κώδικα ώστε η βαρβαρότητα να μειωθεί;
(ΥΓ: Τέλος όπως έχω ξαναγράψει, δεν έχει νόημα να φυλακίζεις ανθρώπους στις ελληνικές φυλακές. Θα βγουν χειρότεροι. Οι ελληνικές φυλακές είναι αστείες σε κάθε τους πτυχή. Ούτε σωφρονίζουν, ούτε φοβίζουν. Ένα σύντομο διάλειμμα προσφέρουν).