Έλληνας οδηγός: Ο... ατρόμητος

Έλληνας οδηγός: Ο... ατρόμητος

Για να είμαι ειλικρινής δεν το πίστευα αν και καταλάβαινα ότι ήταν η αλήθεια. Κάμερα που τοποθετήθηκε προσφάτως σε ένα σταυροδρόμι στην Αθήνα, μέσα σε 24 ώρες κατέγραψε... 300 παραβιάσεις του κόκκινου!

Προφανώς δεν ήταν τυφλά περάσματα. Έβλεπαν κίτρινο, πάταγαν γκάζι και πέρναγαν ενώ είχε οριακά ανάψει κόκκινο. Αλλά να το έχουν κάνει 300 οδηγοί σε ένα μόνο φανάρι; Τι θα γίνεται σε όλη τη χώρα; 

Δεν πρόλαβα να συνέλθω από το σχετικό ρεπορτάζ και να μια πανευρωπαϊκή μελέτη που καταγράφει τον Έλληνα οδηγό μακράν τον χειρότερο στην Ευρώπη! Όπως αναφέρει η σχετική έρευνα, οι μισοί Έλληνες οδηγοί βρίζουν, κορνάρουν, προσπερνούν στη λάθος πλευρά του δρόμου ή πετάγονται από το αυτοκίνητό τους για να βρίσουν κάποιον άλλον οδηγό.

Οι Έλληνες οδηγοί είναι εκείνοι που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να σχηματίσουν ουρά στο δρόμο και να γίνουν εκείνος ο ενοχλητικός οδηγός, που δεν αφήνει άλλον να προσπεράσει.

Η Ελλάδα είναι επίσης στην κορυφή της λίστας των οδηγών που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ οδηγούν, με το 77% να παραδέχεται ότι τηλεφωνεί ενώ οδηγεί και το 83% να αναφέρει ότι χρησιμοποιεί το smartphone του στο τιμόνι.

Τέλος η Ελλάδα έχει την υψηλότερη βαθμολογία στην επικίνδυνη οδήγηση, με περίπου το ένα τρίτο των οδηγών να παραδέχονται συμπεριφορές όπως υπερβολική ταχύτητα, παράβλεψη κόκκινου φαναριού, μη επιβράδυνση για έργα στο δρόμο και μη τήρηση απόστασης ασφαλείας μεταξύ των αυτοκινήτων.

Όλα αυτά οφείλονται βέβαια α) Στην κακή εκπαίδευση των οδηγών, β) στον κακό χαρακτήρα και τον ατομισμό των Ελλήνων γ) στην ελλιπέστατη αστυνόμευση. Στο τέλος φυσικά που καταλήγουμε στο ρεκόρ των νεκρών κυρίως νέων που όπως λέγει και ο Ιαβέρης, "δεν θα προλάβουν να κάνουν οικογένεια συμβάλλοντας στην διαρκή μείωση του πληθυσμού της χώρας".