Τα ΖΑΚουλάκια

*Χαμογελαστός ο Μπαρουφάκης και η γυναίκα του πόζαραν για το Paris Match, στο σπίτι τους, με φόντο την Ακρόπολη, τρώγοντας τσιπουροειδή (ή συναγρίδα;), και πάει λέγοντας.

*Και εντάξει, μπορεί ο Μπαρουφάκης να ψοφάει για δημοσιότητα και να πουλάει αγρίως (επικοινωνιακά) το κορμί του, αλλά και η Μπαρουφάκαινα δεν πάει πίσω. Έχει μπει για τα καλά στο κόλπο!

*Χαμογελαστός, όμως, και ο πρωθυπουργός Τσιπ, πόζαρε με θαυμάστρια του στη Γαλλία! Ναι, συνέβη.

*Είδε η γκόμενα τον Τσιπ και έπαθε ταράκουλο ο εσωτερικός της κόσμος. Γι’ αυτό και έτρεξε να φωτογραφηθεί με το ίνδαλμά της, τον μεγάλο Έλληνα ηγέτη!

*Πέραν του ότι κόβω τον Τσιπ όταν γυρίσει σπίτι να τρώει παντόφλα από τη συμβία του Περιστέρα (σόρι, Μπέτυ ήθελα να γράψω) δεν έχω παρά να επικαλεστώ, με τούτα και με κείνα, τη σοφή λαϊκή παροιμία: «Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ@@@ι χτενίζεται!

*Επιτέλους, όμως, έχουμε και επισήμως τον Πάκη ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

*Η ιστορία θα καταγράψει ότι ο Πάκης ορκίστηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Παρασκευή και 13, γεγονός που στο πέρασμα των χρόνων θα προστεθεί στους παράγοντες εκείνους για τους οποίους η συγκεκριμένη μέρα θεωρείται γρουσούζικη!

*Και να σημειωθεί ότι ο Πάκης μετέβη υπό καταρρακτώδη βροχή στο Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς ομπρέλα!

*Σωστός ο Πάκης, αφού ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται….

*Αλλά το καλυτερότερο όλων είναι ότι, πριν ορκιστεί, ο Πάκης επισκέφθηκε τον τάφο του (κανονικού) Καραμανλή, προφανώς για να πάρει δύναμη και να ασκήσει με δυναμισμό το ρόλο του ως πολιτειακή γλάστρα!

*Αχ, τι να σκεφτόταν ο (κανονικός) Καραμανλής εκείνη την ώρα βλέποντας τη σκηνή από τη γειτονιά των Αγγέλων;

*Πάντως, για να τα λέμε όλα, ο Τσιπ το είπε και το έκανε. Έδιωξε την τρόικα, και με τη μορφή των «θεσμών» τη διαολόστειλε, από την πλατεία Συντάγματος στο Χίλτον!

*Πρωτοφανή όλα αυτά. Αλλά είπαμε, είμαστε πρώτη φορά Αριστερά!