40 χρόνια Μαντόνα σε μια μεγάλη περιοδεία

Το 1983 μια νεαρή τραγουδίστρια που συστηνόταν απλώς ως Μαντόνα κυκλοφόρησε το ντεμπούτο της. Είχε προηγηθεί μια σύντομη θητεία πίσω από τα ντραμς για τους Breakfast Club, μιας ακόμα μπάντας από τη Νέα Υόρκη που προσπαθούσε να συντονιστεί στη new wave πραγματικότητα της εποχής. 

Σύντομα, όμως, η Μαντόνα Λουίζ Τσικόνε, όπως είναι το πλήρες όνομά της, θα άφηνε τις μπαγκέτες για να πιάσει το μικρόφωνο και ούτε λίγο, ούτε πολύ θα άλλαζε τους κανόνες του ποπ παιχνιδιού για πάντα. 

Από τα πρώτα αυτά βήματα της Νεοϋορκέζας με τα μεγάλα όνειρα έχουν περάσει αισίως τέσσερις δεκαετίες. Σε αυτές, μεταμορφώθηκε από το άτακτο κορίτσι της γειτονιάς που νιώθει «Like A Virgin» και είναι πάντα «Into The Groove» στο απόλυτο σύμβολο του σεξ της εποχής του «Erotica», στη Μαντόνα του «Ray of Light» που χαιρετίστηκε και από τους «εναλλακτικούς», στην καουμπόισσα του «Music», σε νοσταλγό των ABBA και «Madame X» αλλά και στην 60άρα του TikTok με τα ροζ μαλλιά που δε θέλει να μεγαλώσει, δημιουργώντας ανάμεικτα συναισθήματα για αυτήν που κάποτε έγραφε τους κανόνες. 

 Τα 40 κεράκια της καριέρας της, λοιπόν, θα γιορτάσει το 2023 η Μαντόνα με μία μεγάλη περιοδεία, που θα πιάνει το νήμα από την πρώτη επιτυχία της, το «Holiday» μέχρι και τον τελευταίο δίσκο της του 2019, το «Madame X». 

Μάλιστα,η «Celebration Tour» θα είναι η πρώτη «greatest hits» περιοδεία στην καριέρα της Αμερικανίδας, «έχω ενθουσιασμό να εξερευνήσω όσο το δυνατόν περισσότερα κομμάτια με την ελπίδα να δώσω στους θαυμαστές μου την περιοδεία που περιμένουν», δήλωσε άλλωστε η ίδια με την ανακοίνωση.

Η περιοδεία για τα 40 χρόνια της Μαντόνα θα έχει 35 σταθμούς, ξεκινώντας στις 15 Ιουλίου στο Βανκούβερ του Καναδά και θα ολοκληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου στο Άμστερνταμ. 

Και επειδή μια τέτοια ανακοίνωση από κάποια σαν τη Μαντόνα δεν θα μπορούσε να γίνει με έναν απλό, συμβατικό τρόπο, η Βασίλισσα της Ποπ συγκέντρωσε σε ένα τραπέζι φίλους της όπως ο Τζουντ Άπατοου, ο Τζακ Μπλακ, ο Lil Wayne, o Diplo, ο Έρικ Άντρε και η Έιμι Σούμερ, για να παίξουν «Θάρρος ή Αλήθεια». Είναι η τελευταία, λοιπόν, που προκαλεί τη Μαντόνα να κάνει μια παγκόσμια περιοδεία. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης