Χάνα Σιγκούλα: Όταν δεν υπάρχουν ευκαιρίες, ψάχνεις τον εαυτό σου

Η μούσα του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ Χάνα Σιγκούλα τιμάται στην εφετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με έναν ειδικό Χρυσό Αλέξανδρο για τη συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο. Η γερμανίδα ηθοποιός, ξάφνιασε όταν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι:

"Παράγουμε προϊόντα που δεν χρειάζεται ο κόσμος. Αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. Δεν χρειάζονται τόσα αυτοκίνητα. Η οικονομία δεν συμβαδίζει με την οικολογική συνείδηση. Η παραγωγή όπλων είναι ένας φρικτός τρόπος για να επιδιώκεις το κέρδος, είναι σαν να κερδίζεις από τον θάνατο. Και στο μεταξύ το μυαλό μας κουράζεται από όλη αυτή την επιτάχυνση. Πρέπει να του μάθουμε να ηρεμεί. Ο κορεσμός στη Γερμανία δεν είναι υγιής, θα υπάρξει κατάρρευση".

"Η Ελλάδα φαντάζομαι πως σαν το φοίνικα πρέπει να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες της" είπε η Χάνα Σιγκούλα για την χώρα μας και για το ποσοστό της ανεργίας στην Θεσσαλονίκη που φτάνει το 60%».

"Με τόση ανεργία δεν μπορείς να είσαι καιροσκόπος γιατί δεν υπάρχουν ευκαιρίες. Στρέφεσαι τότε στις βαθιές επιθυμίες σου, προσπαθείς να βρεις έναν δημιουργικό τρόπο για να εκφράσεις τον εαυτό σου".

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης