Φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα (Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων)

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το  Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του δήμου Καλαμαριάς παρουσιάζουν την έκθεση  φωτογραφίας πρωτότυπου αρχειακού υλικού του Μουσείου, «Μνημείων Μνήμες. Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα», από 4 έως 31 Μαΐου,   στο Πολιτιστικό  Κέντρο «Μελίνα» του δήμου Αθηναίων.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει η ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος, σήμερα, Πέμπτη 4 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα.

Η έκθεση, αντλεί πρωτότυπο υλικό από το αξιολογότατο αρχείο του Μουσείου και παρουσιάζει τη διαδρομή που μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος περιπατητής, ξεκινώντας από τον ναό του Ολυμπίου Διός και την Πύλη του Αδριανού, έως τον Παρθενώνα και το μνημείο του Φιλοπάππου, από όπου μπορεί να αγναντέψει όλη την Αθήνα.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"44993","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"399","typeof":"foaf:Image","width":"638"}}]]

Η παρουσίαση της ιστορίας κάθε μνημείου, μέσα από την ιδεολογική και καλλιτεχνική οπτική των πρώτων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων - Φίλιππος Μαργαρίτης, Δημήτριος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αθανασίου, Πέτρος Μωραίτης, Αφοι Ρωμαίδη, Nelly, Henri Beck, John Stillman, Felix Bonfils, James Robertson, Underwood & Underwood -  προϊδεάζει για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γνωριμία με τις αρχαιότητες της Αθήνας και δημιουργεί μία έκθεση, οι φωτογραφίες της οποίας απαρτίζουν και την πολυτελή έκδοση του Μουσείου: «Μνημείων Μνήμες. Η φωτογραφική απεικόνιση των αρχαίων μνημείων της Αθήνας κατά τον 19ο αιώνα», σε μελέτη και συγγραφή της δρς αρχαιολογίας, κας Μαρίας Φαρμάκη.

Η έκθεση αυτή, σε συνδυασμό με τη σπάνια έκδοσή της, συντελεί στην ολοκλήρωση ενός μοναδικού ιστορικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού εκθέματος, το οποίο αναδεικνύει το πνεύμα του ελληνισμού ανά τους αιώνες και υπόσχεται να προσφέρει ένα μοναδικό «ταξίδι» και μία ξεχωριστή εμπειρία σε αυτούς που θα την επισκεφτούν.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"44994","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"399","typeof":"foaf:Image","width":"638"}}]]

Πληροφορίες
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», Ηρακλειδών 66Α & Θεσσαλονίκης - Θησείο,  τηλ. 210-3452150 - Στάση Μετρό Κεραμεικός. Διάρκεια: 4 έως 31 Μαΐου.
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 - 20:00, Κυριακή  10:00 - 14:00
Είσοδος Ελεύθερη.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης