Τριάντα θίασοι θα δώσουν παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα το καλοκαίρι

Οι παραστάσεις ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους περιοδείες ανά την Ελλάδα

Τριάντα θίασοι θα οργώσουν, κυριολεκτικά, την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με αρχαίο δράμα και κωμωδίες, σύγχρονα έργα και μουσικοχορευτικά θεάματα, επιθεώρηση και μουσικές παραστάσεις....

Οι περισσότερες πρεμιέρες έχουν ορισθεί για τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου, ενώ από τις αρχές Ιουλίου το παζλ του θέρους θα έχει συμπληρωθεί. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες παραστάσεις που κρατούν την πρεμιέρα τους για την Επίδαυρο -όπως οι «Νεφέλες» τουΑριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη και ο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου από τονΛευτέρη Βογιατζή και τα δύο από το Εθνικό Θέατρο.

Το Σάββατο 23 Ιουνίου δίνεται η πρεμιέρα για τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή, στη μετάφραση του Μίνωα Βολανάκη και σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τουςΑιμίλιο Χειλάκη, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Χρήστο Σαπουντζή. Στον Βόλο, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα». Στην Επίδαυρο θα κατέβει στις 6 και 7 Ιουλίου, ανοίγοντας και τα Επιδαύρια 2012.

Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας προτείνει την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Θέμη Μουμουλίδη με ένα σημαντικό θίασο: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Ιωάννα Παππά, Μηνάς Χατζησάββας, Γιάννης Στάνκογλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου κ. α, στη μετάφραση του Κ. Χ. Μύρη: Πρεμιέρα τη Δευτέρα (25/6) στον Θέατρο Βράχων του Βύρωνα.

«Αναζητώντας τον Αττίκ» στην Πάτρα, μια που από εκεί ξεκινά η περιοδεία της επιτυχημένες παράστασης (25-26/6) που προτείνουν ο θίασος _Ακης Σακελλαρίου, Νίνα Λοτσάρη, Αγγελος Παπαδημητρίου, Ζωζώ Σαπουντζάκη_ καθώς και οιΛάμπρος Λιάβας και Σοφία Σπυράτου. Τραγούδι, χορός, αναμνήσεις και πλούσιο θέαμα.

Η επιθεώρηση «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή;» σε κείμενα των Αννας Παναγιωτοπούλου, Αλέξη Καλλίτση, Μίνωα Θεοχάρη με τους Αννα Παναγιωτοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Χρύσα Ρώπα, Αντώνη Καφετζόπουλο, Γεράσιμο Σκιαδαρέση κ. α., κάνει πρεμιέρα στις 25 Ιουνίου _με πρώτη στάση στο θέατρο Παπάγου.

Από την Πάτρα και συγκεκριμένα το Ρωμαϊκό Ωδείο ξεκινά την Τετάρτη στις 27 Ιουνίου την περιοδεία της η κωμωδία που γνώρισε μεγάλη επιτυχία τον περασμένο χειμώνα «Να ζει κανείς ή να μη ζει», σε απόδοση των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου, όπου παίζουν οι Κάτια Δανδουλάκη, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης,Τάσος Κωστής, Σοφία Μουτίδου, Χριστίνα Τσάφου, Σπύρος Μεργιανός,Πρόδρομος Τουσουνίδης.

Την Πέμπτη 28 Ιουνίου ο «Περικλής» του Σαίξπηρ στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά αρχίζει την περιοδεία του από το Θέατρο Βράχων του Βύρωνα. Παίζουν: Χρήστος Λούλης, Στεφανία Γουλιώτη, Μηνάς Χατζησάββας, Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Σκουλά κ. α. Την ίδια μέρα, αλλά στη Θεσσαλονίκη (Θέατρο Δάσους) θα δοθεί η πρεμιέρα για το «Μεγάλο μας Τσίρκο» από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη με τους Γιώργο Αρμένη, Μαρίνα Ασλάνογλουκ. α.

Το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης θα αρχίσει τις παραστάσεις του, όπως είναι φυσικό, από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Χανιά, στις 2 Ιουλίου με τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Στη Θεσσαλονίκη θα δοθεί η πρεμιέρα για τους «Ιππής» του Αριστοφάνη που σκηνοθετεί ο Σταμάτης Φασουλής για το ΚΘΒΕ, με τους Πέτρο Φιλιππίδη, Γιάννη Ζουγανέλη κ. α.

«Ο Επιθεωρητής» του Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία της Λίλυς Μελεμέ, ξεκινά από τους Δελφούς στις 6 Ιουλίου. Με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης. Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή από τις «Μορφές Εκφρασης» σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη από τις 9 Ιουλίου (Κηποθέατρο Παπάγου).

Από την Κύπρο θα ξεκινήσει το θέατρο του Νέου Κόσμου με τις «Εκκλησιάζουσες» τουΑριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τους Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κώστα Κόκλα, Γιώργο Πυρπασόπουλο, Παντελή Δεντάκη κ. α.

Με τον «Δον Ζουάν, η επιστροφή» του Εντεν Φον Χόρβατ (πρωτότυπος τίτλος «Ο Δον Ζουάν έρχεται από τον πόλεμο») θα περιοδεύσει ο Γιώργος Κιμούλης, έχοντας μαζί του πολλές γυναίκες _Ταμίλα Κουλίεβα, Ευγενία Δημητροπούλου, Νίκη Παλληκαράκη, Δήμητρα Παπαδήμα, Νεφέλη Κουρή κ. α.

Το μουσικοθεατρικό έργο του Πέτρου Ζούλια «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» με πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη, Ρένια Λουϊζίδου, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Τζόυς Ευείδη και Έρση Μαλικένζου όπως και η «Αγγέλα» με την Αννα Βαγενά, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης