Το ποδόσφαιρο είναι πια ένα απρόβλεπτο άθλημα μετά το 7-1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας

Κάτι έχει αλλάξει στο σύγχρονο ποδόσφαιρι και πλέον το αδύνατο είναι... δυνατό. Ούτε ένας φίλος του ποδοσφαίρου δεν θα μπορούσε να προβλέψει το 7-1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας. Όπως δεν μπορεί να προβλέψει αν η Γερμανία πάρει τελικά το πακόσμιο κύπελο ποδοσφαίρου.

Ναι εντάξει. Η Βραζιλίας ήταν χάρτινη και χωρίς προσανατολισμό. Ναι και η Γερμανία ήταν μια μηχανή με παίκτες πανταχού παρόντες. Ε και; Γιατί οι Γερμανοί δεν έβαλαν 7 γκόλ σε ένα πιο εύκολο παιχνίδι νωρίτερα;

Ακόμα και ο διεθνής Τύπος έχει... σοκαριστεί από το απίστευτο αποτέλεσμα. «Δυσπιστία μετά το 7-1 των Γερμανών που έσπασε καρδιές στη διοργανώτρια Βραζιλία», σημειώνει ο Guardian. «Πρώτα ήταν απογοήτευση, μετά δυσπιστία και μετά τρόμος. Μία σοκαρισμένη Βραζιλία παρακολούθησε μία από τις πιο θεαματικές συντριβές στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μέσα σε δάκρυα, κατάρες και τελικά λύπη», τονίζει η εφημερίδα.

«Οι βραζιλιάνοι φίλαθλοι πήραν με τις λεμονόκουπες τους έκπτωτους ήρωές τους μετά την ήττα στον ημιτελικό του Μουντιάλ με 7-1 από τη Γερμανία», επισημαίνει η Daily Mail.

O Independent φέρει τη δήλωση του προπονητή της εθνικής Βραζιλίας, Λουίς Φελίπε Σκολάρι, ο οποίος ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τον διασυρμό της ομάδας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ακόμη και ως νικητής του Μουντιάλ του 2002, θα μείνει στη μνήμη του για ένα γεγονός που ίδιος ονομάζει «η χειρότερη μέρα της ζωής μου». Περιέγραψε δε, την ήττα στο Μπέλο Οριζόντε, ως τη «χειρότερη στην ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας».

Iστορική ντροπή χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα για τη Βραζιλία η Gazzetta dello Sport, ενώ για την πιο αναπάντεχη καταστροφή και για σφαγή κάνει λόγο στο πρωτοσέλιδό της η βραζιλιάνικη εφημερίδα Fahlo de Sao Paulo.

 Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει τίτλο στην ιστοσελίδα της «Το έβδομο θαύμα του ποδοσφαίρου» και χαρακτηρίζει τη νίκη με 7-1 ως ένα «ιστορικά μνημειώδες έργο».

Η Sueddeutsche Zeitung έχει τίτλο: «Η Γερμανία πηγαίνει στο Ρίο, η Βραζιλία πηγαίνει σπίτι της» στη διαδικτυακή έκδοσής της.

Το περιοδικό Stern έγραψε απλά «η πιο εντυπωσιακή παράσταση της Γερμανίας στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης