Το Ίδρυμα Ευγενίδου τιμά την Κική Δημουλά

Κική Δημουλά

Στις 22 Μαρτίου 2012, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, το Ίδρυμα Ευγενίδου, τιμά και χαιρετίζει την Κική Δημουλά, θεωρώντας ότι η μεγάλη ποιήτρια και Ακαδημαϊκός αποτελεί απαραίτητο συμπληρωματικό μέσο επιβίωσης της σημερινής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία απαγγελίας ποιημάτων από την ίδια την ποιήτρια, αλλά και της ανάλυσης της «σταθεράς» του έργου της από μελετητές σπουδαίου διαμετρήματος όπως οι κ. Νάσος Βαγενάς, καθηγητής Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Νανόπουλος, καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και ακαδημαϊκός, Θανάσης Νιάρχος, ποιητής και εκδότης και η κ. Έλενα Τσαγκαράκη, φιλόλογος και συγγραφέας.

Παραλληλα, θα παρακολουθήσουν video αφιερωμένο στη μεγάλη μας ποιήτρια και θα περιηγηθούν σε μια μικρή, αλλά «ιδιαίτερης χημείας» έκθεση του εικαστικού Ντίνου Πετράτου, εμπνευσμένη από την χαρισματική προσωπικότητά της.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί κα Μαρίνα Ψάλτη και κ. Χριστόφορος Παπακαλιάτης απαγγέλοντας ποίησή της, αλλά και το μουσικό συγκρότημα ΑΝΕΜΟΣ, που κι αυτό έχει εμπνευστεί και μελοποιήσει έργα της.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά θα προηγηθούν όσοι διαθέτουν δελτία προτεραιότητας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης