Συμβόλαιο - ρεκόρ 260 εκ δολαρίων για τον Αντετοκούνμπο που είναι ένα μεγάλο παράδειγμα θέλησης

Την ωρα που η Walt Disney ετοιμάζεται να γυρίσει ταινία τη ζωή του (από τα πεζοδρόμια της Πατησίων στο NBA), ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μόλις στα 24 του χρόνια, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε επέκταση του συμβολαίου του με τους Μπακς αντί 228,2 εκατομμυρίων δολαρίων και εγγυημένα 256 εκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα έξι χρόνια.

Πρόκειται για το υψηλότερο συμβόλαιο όλων των εποχών στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ωστόσο, κανείς δεν του χάρισε ούτε ένα δολάριο. Όταν υπέγραφε αυτό το συμβόλαιο, υπέγραφε τους κόπους του.

Σε ένα βιντεάκι που η Walt Disney κυκλοφόρησε ατύπως, δείχνει τον Αντετοκούνμπο πως ήταν σωματικά όταν έφτασε στο Μιλγουόκι. Ένα αδύνατο ψιλόλιγνο παιδί. Αμέσως η εικόνα αλλάζει και βλέπουμε τον Αντετοκούνμπο σήμερα: Ένας υπεραθλητής γεμάτος μυς και με ένα σώμα εκπληκτικής αρμονίας.

Μετρώντας το σώμα και τις επιδόσεις του το Sports Science του ESPN κατέληξε στο συμπέρασμα ότι διαθέτει απίστευτα σωματικά προσόντα που τον καθιστούν κορυφαίο στο NBA.

Πώ όμως, αυτό το παιδί που τριγύριζε στην Πατησίων πουλώντας μικροπράγματα έχει σήμερα απολαβές 5 εκα. δολαρίων το μήνα; Ο ίδιος το κατάφερε, φτιάχνοντας το σώμα του και βελτιώνοντας τις επιδόσεις του.

Ξεκίνησε από το ίδιο το "θέλω" του όταν στην κάμερα το αδύνατο αυτό παιδί που είχε σηκώτι 70χρονου από την κακή διατροφή δήλωνε: "Το όνειρό μου είναι να πάιξω NBA". Και συνεχίστηκε από την αδιανόητα σκληρή πολύωρη καθημερινή δουλειά στο γυμναστήριο. Ακόμα και 10 ώρες την ημέρα.

Ο Αντετοκούνμπο είναι μια φοβερή προσωπικότητα που αποδεικνύει ότι σε μεγάλο βαθμό σπουδαίος γενιέσαι δεν γίνεσαι. Ακόμα και σήμερα που είναι εκατομμυριούχος αν διαπιστώσει ότι το μικρό του δαχτυλάκι υπολείπεται των υπολοίπων θα το γυμνάζει κάθε μέρα επί ώρες για να το φέρει στη σωστή κατάσταση.

* Στη φωτό φαίνεται πως ο Αντετοκούνμπο έβαλε 23 κιλά μυικής μάζας!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης