Στο «σφυρί» πίνακας της μούσας και ερωμένης του Πάμπλο Πικάσο

Μια από τις πιο αισθησιακές απεικονίσεις της Μαρί Τερέζ Ουολτέρ από τον Πάμπλο Πικάσο διακρίνεται στο έργο του «Femme nue couchée» (Γυμνή ξαπλωμένη γυναίκα) που δημιούργησε ο Ισπανός ζωγράφος τον Απρίλιο του 1932.

Πρόκειται για έργο μεγάλης κλίμακας που σε λίγο καιρό, στις 17 Μαΐου, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά, σε δημοπρασία από τον Οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη και αναμένεται να αγγίξει πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον ένα από τα πιο πολύτιμα πορτρέτα της Μαρί Τερέζ Ουολτέρ που προσφέρθηκαν ποτέ σε δημοπρασία.


 
 

Ένα ακόμα πορτρέτο της Ουολτέρ δια χειρός Πικάσο, το «Femme assise près d'une fenêtre (Marie-Thérèse), 30 Octobre 1932», οδεύει προς δημοπρασία στη Νέα Υόρκη, με εκτίμηση πώλησης κοντά στα 55 εκατομμύρια δολάρια.

«Υπάρχουν πολλές σημαντικές χρονιές στη μεγάλη, εντυπωσιακή καριέρα του Πάμπλο Πικάσο, αλλά το 1932 ξεχωρίζει ως ιδιαίτερα βαρυσήμαντη» επισήμανε, σε ανακοίνωση, ο Julian Dawes, επικεφαλής του τομέα Modern Art, Americas στου Sotheby's.


 
 

«Τα πορτρέτα του της Μαρί Τερέζ είναι τα πλέον επιθυμητά και καθοριστικά έργα όλης της καλλιτεχνικής δημιουργίας του, και το “Femme nue couchée” είναι ένα από τα πλέον εξαιρετικά που έχουν ποτέ έρθει σε δημοπρασία».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης