Σκληρές κριτικές για το ρόλο της Μέριλ Στριπ ως Θάτσερ

Υπεραμύνθηκε του ρόλου της ως Μάργκαρετ Θάτσερ η Μέριλ Στριπ, ως μία ασθενική ηλικιωμένη γυναίκα που υποφέρει από άνοια, στην ταινία "Η Σιδηρά Κυρία".

Η ταινία δέχθηκε έντονη κριτική από συνεργάτες της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένου και του πρώην προέδρου του Συντηρητικού Κόμματος, του Νόρμαν Τέμπιτ, ο οποίος χαρακτήρισε την ερμηνεία "ημι-υστερική" και "υπερ-συναισθηματική", χαρακτήρας που δεν ταιριάζει στην αποφασιστική και αυστηρή Θάτσερ.

Ο Τέμπιτ σε άρθρο του στην Telegraph ασκεί δριμεία κριτική στην ταινία λέγοντας ότι η Θάτσερ θα μπορούσε να ήταν σκληρή -και συχνά άδικη- με τους συνεργάτες της που δεν ανταποκρίνονταν στα στάνταρ της. Από την εμπειρία μου, η Θάτσερ δεν ήταν ποτέ μία "ημι-υστερική" και "υπερσυναισθηματική" γυναίκα, όπως την περιγράφει η ερμηνεία της Στριπ".

"Ενιωσα ότι το κάναμε με τον σωστό τρόπο", δήλωσε στο BBC η Στριπ, εν όψει της προβολής της ταινίας στις 6 Ιανουαρίου. "Είναι κάτι που δεν νομίζω ότι τη στιγματίζει, αυτή είναι η ζωή, αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχουν στιγμές που κι εμείς μπορεί να ξεχάσουμε γιατί ανεβήκαμε στον πάνω όροφο", πρόσθεσε η Στριπ, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η Θάτσερ εμφανίζεται στην ταινία να πάσχει από αμνησία.

Η ερμηνεία της ως "Σιδηρά Κυρία" αναμένεται να της εξασφαλίσει την 17η υποψηφιότητά της για Οσκαρ. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στην Ελλάδα στις 19 Ιανουαρίου 2012.

 

Πηγή: 
ethnos.gr

Δείτε επίσης