Σακίρα: Δίπλα στα "ξυπόλυτα" παιδιά

Σακίρα

Η κολομβιανή ποπ σταρ Σακίρα εγκαινίασε ένα πρόγραμμα ύψους 37 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδρυση κέντρων μέριμνας για 6.000 παιδιά, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Αμερικής που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Καρθαγένη, το λιμάνι της Καραϊβικής, με τη συμμετοχή των αρχηγών κρατών των χωρών της αμερικανικής ηπείρου.

Με το σύνθημα «Primero lo primero» (Πρώτα το πρώτο) η επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων από την κολομβιανή κυβέρνηση και από ακόμη είκοσι ιδιωτικές οργανώσεις.
 
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να επενδύσουμε στα παιδιά ώστε όσο το δυνατό νωρίτερα να μπορεί να αναπτυχθεί όλο τους το δυναμικό», δήλωσε αργά χθες η τραγουδίστρια Σακίρα στη διάρκεια επίσκεψής της σε ένα συνοικισμό της Σιουντάντ Μπισεντενάριο.

Η Σακίρα, της οποίας το ίδρυμα για τα παιδιά "Pies delcazados" (Ξυπόλυτα πόδια) μετέχει στο πρόγραμμα, υπογράμμισε ότι τα πέντε πρώτα χρόνια της ζωής αποτελούν «το σημαντικότερο στάδιο για τη ζωή και το μέλλον».
 
«Στη χώρα μας με δυσκολία παραδεχόμαστε ότι υπάρχουν 2,8 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μέχρι πέντε ετών, τα οποία είναι σε ιδιαίτερα ευάλωτη κατάσταση», δήλωσε η πρώτη κυρία της Κολομβίας Μαρία Κλεμένσια, που στεκόταν δίπλα στην τραγουδίστρια.

Η Σακίρα μετείχε χθες βράδυ σε τελετή απονομής βραβείων σε εκπαιδευτικά κέντρα.
 
Με καταγωγή από τη γειτονική πόλη Μπαρανκίγια, η Σακίρα θα μετάσχει επίσης σε ένα επιχειρηματικό φόρουμ πριν από την έναρξη της συνόδου, την οποία θα εγκαινιάσει τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο.  

Μια συνάντηση έχει προγραμματιστεί την Κυριακή με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον κολομβιανό ομόλογό του Χουάν Μάρκος Σάντος.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Τα Νέα

Δείτε επίσης