Πρεμιέρα από το Παγκόσμιο Κύπελλο για τα ελληνικά πληρώματα

Τσιάβου-Γιαζιτζίδου

Από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Βελιγραδίου (3-6/5) ξεκινούν τη διεθνή τους αγωνιστική πορεία που θα κορυφωθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου τα δυο πληρώματα της Κωπηλασίας που υποστηρίζει το ΤΤ.

Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και κορυφαίο γυναικείο πλήρωμα στον κόσμο για το 2011 Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου θα αγωνιστούν στο διπλό σκιφ ελαφριών βαρών, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας στην δίκωπο άνευ πηδαλιούχου.

Μιλώντας για την πρώτη διεθνή ρεγκάτα που παίρνουν μέρος το 2012, ο Νίκος Γκουντούλας τόνισε: «Η πρώτη αίσθηση που έχουμε είναι πολύ θετική. Ο στίβος εδώ στο Βελιγράδι μας είναι γνώριμος από το 2003 . Είναι ένας από τους αγαπημένους μας στίβους, γιατί επικρατούν πολύ καλές συνθήκες νερού και σφύζει από ζωή αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης. Αγωνιστικά είναι ο πρώτος διεθνής αγώνας για φέτος και ανυπομονούμε να δούμε το επίπεδο της δικώπου για την Ολυμπιακή χρονιά. Είμαστε ικανοποιημένοι με τη μέχρι στιγμής προετοιμασία μας, καθώς μετά από πολλές δοκιμές αρχίζουμε να βρίσκουμε της ρυθμίσεις της βάρκας που επιθυμούμε».

«Το πρώτο παγκόσμιο Κύπελλο στο Βελιγράδι αποτελεί και τον πρώτο διεθνή αγώνα για φέτος» συμπληρώνει η Αλεξάνδρα Τσιάβου. «Έτσι υπάρχει η αγωνία από τη μια μεριά να φτάσουμε στο επιθυμητό βάρος -όπου στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου που διανύουμε δεν είναι και το πιο εύκολο για μας-  και από την άλλη να δούμε το αγωνιστικό μας επίπεδο σε σχέση με τα άλλα πληρώματα. Με βάση τη χειμερινή προετοιμασία είμαστε αισιόδοξες. Στο στίβο του Βελιγραδίου επικρατούν μέχρι τώρα ιδανικές συνθήκες και νομίζω ότι θα βγάλουμε τα συμπεράσματα που επιθυμούμε για την εποχή αυτή».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης