Πέρασε και η Σάκαρη στους τέσσερις νικώντας το φαβορί (Σβιόντεκ) με 2-0

Αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη (μέχρι την… επόμενη) πρόκληση της καριέρας της  η Μαρία Σάκκαρη.προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ημιτελική φάση του Ρολάν Γκαρός με νίκη επί της Ιγκα Σβιόντεκ, (με 6-4 και 6-) που ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά.

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ

Δεν είναι ότι νίκησε αλλά το πώς έπαιξε. Ο Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) του Ρώσου, Ντανίλ Μεντβέντεφ, (νούμερο 2 που ήθελε να γίνει νούμερο 1 αν κατακτούσε το Ρολαν Γκαρός), παίζοντας ίσως το πιο ώριμο τένις της καριέρας του. Απέδειξε ότι δουλεύει σκληρά τις ατέλειες του και γίνεται όλο και καλύτερος.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, πάλεψε έτσι όλες τις λεπτομέρειες του αγώνα, έμεινε όρθιος όταν τα γκέιμ έπαιρναν κακή τροπή, βρήκε απαντήσεις και αυτό κάνει την πρόκρισή του ακόμη πιο σπουδαία. Αντίπαλός του θα είναι αύριο Πέμπτη ο Αλεξάντερ Σβέρεφ.

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε δυο ώρες και 23 λεπτά, αφού επέστρεψε από break πίσω στο τρίτο σετ (2-4), πήρε τα πέντε από τα επόμενα έξι γκέιμς και μαζί τη νίκη – πρόκριση. 

«Ήταν ένα έντονο παιχνίδι», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, σημειώνοντας πως έπαιζε απέναντι σε έναν από τους καλύτερους της διοργάνωσης.

 

 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης