Πέθανε ο μπασίστας των Smiths, Αντι Ρουρκ

Ο Αντι Ρουρκ, μπασίστας του δημοφιλούς βρετανικού συγκροτήματος The Smiths, πέθανε σε ηλικία 59 ετών. 

Η είδηση του θανάτου ανακοινώθηκε από τον κιθαρίστα Τζόνι Μαρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μαρ έγραψε: «Με λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του Αντι Ρουρκ μετά από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Θα μείνει στη μνήμη ως μια ευγενική και όμορφη ψυχή και ένας εξαιρετικά ταλαντούχος μουσικός. Ζητάμε ιδιωτικότητα σε αυτή τη θλιβερή στιγμή».

Ο παραγωγός των Smiths Στίβεν Στριτ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Είμαι τόσο στεναχωρημένος που ακούω αυτά τα νέα. Ο Αντι ήταν εκπληκτικός μουσικός και καλός άνθρωπος. Δεν μπόρεσα να διαβάσω περισσότερα αλλά στέλνω συλλυπητήρια. Οι σκέψεις μου είναι στους φίλους και την οικογένειά του».

Ο Ρουρκ συμμετείχε σε κλασικές επιτυχίες των Smiths όπως οι «This Charming Man» και «There Is a Light That Never Goes Out» – και τα δύο τραγούδια αποτελούν παράδειγμα του τολμηρού στιλ της μουσικής του.

Ο ίδιος έπαιξε μπάσο σε όλα τα άλμπουμ του συγκροτήματος όπως τα: «The Smiths» (1984), «Meat Is Murder» (1985), «The Queen is Dead» και «Strangeways, Here We Come» (1987). Επιπλέον, έπαιξε σε τραγούδια του Μόρισεϊ όταν το συγκρότημα διαλύθηκε. 

Εκτός από τους Smiths, δημιούργησε και συμμετείχε ενεργά στο συγκρότημα Freebass μαζί με τους Πίτερ Χουκ των New Order και τον Μάνι των Stone Roses.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ηχογράφησε με τους Σίνεαντ Ο’ Κόνορ, The Pretenders, Ιαν Μπράουν, Ντολόρες Ο’ Ριόρνταν και το συγκρότημα DARK. 


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης