Πέθανε ο θρυλικός «Lemmy» των Motorhead

Ο επικεφαλής του βρετανικού συγκροτήματος Motorhead, Ian Fraser «Lemmy» Kilmister, πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Ο μυθικός ρόκερ, τραγουδιστής και μπασίστας του συγκροτήματος, ένας από τους μεγάλους επιζώντες του ροκ εν ρολ είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τον συγκλονισμό και τη λύπη μας» ανέφεραν οι Motorhead σε ανάρτηση τους στο Fabebook για τον θάνατό του.

Εμβληματική φυσιογνωμία, ο τραγουδιστής, που ζούσε στο Λος Άντζελες, είχε μια απαράμιλλη εμφάνιση, με φαβορίτες, προτεταμένες ελιές στο πρόσωπο και φορούσε ένα μαύρο καπέλο όπως στα μαύρα ήταν και η υπόλοιπη αμφίεσή του.

Στη σκηνή είχε το μικρόφωνο τοποθετημένο πάνω από το κεφάλι του ώστε να τραγουδά κοιτώντας προς τα πάνω.

Ο «Lemmy»  γεννήθηκε στο Στόουκ-ον-Τρεντ, στην κεντρική Αγγλία, και μεγάλωσε στο νησί Άνγκολζι, βορειοανατολικά της Ουαλίας.

Ήταν φαν του μυθικού Αμερικανού κιθαρίστα Τζίμι Χέντριξ και ίδρυσε τους Motorhead μετά τη διάλυση του προηγούμενου συγκροτήματός του, Hawkind.

Ένα από τα κλασικά τραγούδια του συγκροτήματος ήταν το «Ace of Spades» που κυκλοφόρησε το 1980.

Οι Motorhead αναμένεται να επανέλθουν στη σκηνή τον Ιανουάριο με μία περιοδεία στη Βρετανία και στην Ευρώπη η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 23 Ιανουαρίου από το Νιούκαστλ.

Το γκρουπ θα εμφανιστεί στη συνέχεια στη Γλασκόβη, στο Μάντσεστερ, στο Λονδίνο, στη Λιλ, στο Παρίσι, στη Βαρκελώνη, στη Μαδρίτη, στη Γενεύη και στο Μπάλε.


 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης