Ο 11χρονος Picasso που μόλις πούλησε έργα 1,3 εκατ. δολαρίων

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν να ζωγραφίζουν. Όμως ο Andres Valencia μόλις έβγαλε 1,3 εκατ. δολάρια από τις ζωγραφιές του.

Μεγαλωμένος σε ένα σπίτι συλλεκτών, ο 11χρονος σήμερα Valencia ξεκίνησε να ζωγραφίζει από τότε που ήταν πέντε ετών και πολύ σύντομα, οι γονείς του συνειδητοποίησαν ότι είχε ταλέντο.

Πέρυσι, έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης στην ιστορία με δικό του περίπτερο στην Art Miami, ενώ τον Δεκέμβριο επέστρεψε στην έκθεση. Εκεί, πούλησε 11 έργα, αντί συνολικού ποσού 1,3 εκατ. δολαρίων.

Τα έργα του είναι επηρεασμένα από καλλιτέχνες όπως ο Jean Michel Basquiat, ο George Condo και ο Picasso, αλλά και από τον κόσμο των παιδιών, με επιρροές από τα Pokemon και διάφορους ήρωες δράσης.

Συγκλονισμένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο νεαρός καλλιτέχνης δημιούργησε το έργο «Invasion of Ukraine», με σαφείς επιρροές από την Guernica (1937) του Picasso.

«Μου αρέσει που ο κόσμος απολαμβάνει την τέχνη μου και είναι διασκεδαστικό να πηγαίνω σε διαφορετικές εκθέσεις τέχνης», λέει στο Forbes.

Έργα του έχουν αγοράσει διασημότητες όπως η Brooke Shields και η Sofia Vergara, ενώ όνειρό του είναι να δει έναν πίνακά του στο Λούβρο, όπως λέει ο Valencia.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης